We spelen nacompetitie!

Door
21 april 2014
Reacties (3)

Tweede Paasdag, de extra vrije dag die je zou kunnen benutten met het zoeken naar eieren in meubelzaken en musea of aan tafel met de familie. Activiteiten waar je de rest van het jaar ook geen zin in hebt maar dankzij werkzaamheden kunt vermijden. Ruim 100 supporters van FC Dordrecht hadden deze Paasdag wederom een goed excuus, we moesten naar Den Bosch om de club te steunen in de strijd om de laatste strohalm voor de titel.

Onze inval buschauffeur had het behaagd om de supporters te trakteren op de smartlappen van Frans Duijts, na een uur gekweel over meisjes van plezier en over Fransie zelf waren we blij dat de busdeuren opengingen. Onwetende dat in de Vliert zanger Grad Damen en Jack van Raamsdonk klaarstonden om ons muzikaal om de oren te slaan. We verlangden bijna naar de muzak van een gemiddelde meubelzaak. Toen de laatste klanken van “Den Bosch ik hou van oeeeehhhh”  wegstierven werd er afgetrapt. Hier hadden we het audiogeweld voor doorstaan:  “Kom op Dordt, laat ons juichen!!!”
Terwijl de ene helft van de tribune naar het veld keek, tuurde de andere helft naar zijn of haar mobieltje om de wedstrijd in Tilburg te volgen. Wij moesten winnen om Willem II bij te houden maar dan moesten zij vandaag of vrijdag punten laten liggen.
Het was een onwaarschijnlijk scenario maar het hele seizoen was voor een gemiddelde Dordt supporter al onwaarschijnlijk dus waarom niet?

Op de grasmat van Den Bosch was niet veel actie waar te nemen, Dordt had het meeste balbezit en de Bosschenaren hobbelden er plichtmatig achteraan. Tot de 37e minuut, toen werd het de keeper van Den Bosch allemaal teveel en haalde hij ‘onze’ Meulens onderuit. Het leverde een penalty en een 1-0 voorsprong op dankzij het koelbloedige schot van Jeffry Fortes. Ondanks dat ze bij  Willem II dezelfde tussenstand vierden waren we blij, we waren nog steeds dichtbij die strohalm.

In de tweede helft kwam het ene na het ander doelpunt voorbij, alleen via de tamtam uit Tilburg. We werden wat zenuwachtig op de tribune, we zagen Den Bosch ook jagen op een goal. De druk werd in de 70e minuut fataal, verslagen viste keeper Hahn de gelijkmaker uit zijn doel.
Het was de aanzet voor het ultieme ‘alles of niets’ voetbal. Pompen of verzuipen, alle hens aan dek, vrouwen en kinderen eerst. We waren getuige van bijna treffers van Korte, Gladon en Ojo, alleen bijna treffers tellen niet. Onze keeper stond zelfs in het doelgebied van de tegenstander om een doelpunt te forceren.  Een gedurfde zet die aangaf hoe hard er voor de drie punten gevochten werd.
Het mocht niet baten, na een bloedstollende eindfase (hadden we dit het hele seizoen gezien waren we én kampioen én allemaal hartpatiënt) bleef het bij 1-1. Geen titel, wel nacompetitie.

Het veld lag bezaaid met FC Dordrecht spelers die hun teleurstelling al shirt-etend probeerden te verwerken. Wij zongen ze toe al klonk het een beetje als een smartlap.

In de bus was het even stil, maar na een minuut of tien gingen de eerste blikjes Jupiler bier open. Het ‘tssssskkk’ was het startsein om ons weer druk te maken over belangrijke zaken. Welke club mag het tegen ons opnemen in de nacompetitie en hoe fijn is het dat we nog een paar weken mogen doorvoetballen.
Hebben we voorlopig nog genoeg excuses om niet te hoeven winkelen, gourmetten of die Willem II tentoonstelling te bezoeken.

Leuk artikel? Deel het met anderen:
 • NeytAndText

  Tja, die nacompetitie mag de naam troostprijs niet eens dragen. Maandenlang bovenaan en dan in het zicht van de haven stranden, dat is gewoonweg shit. Ik lees dan ook continu dat spelers hun teleurstelling al ‘shit-etend’ probeerden te verwerken.

  • Kees Klok

   Kom, kom, het was even slikken, maar wie had aan het begin van het seizoen kunnen bedenken dat we tweede zouden worden en nacompetitie zouden spelen? Petje af voor spelers, trainer en techinische staf.

   • NeytAndText

    Ja, de druiven waren me ietwat zuur op tweede pass-dag.

Over Almere City (marketing)

Geplaatst op 11 april door
almere city FC

Denkend aan Almere City, zie ik de tekst op de stoep voor de ingang van het uitvak: “Welkom in de Almeerse Hel”. Vergeleken met de vreselijke slogans die sommige gemeentes zich veroorloven (“Doe het in Dronten”, “Eenmaal, andermaal, Stadskanaal”) in ieder geval een kreet die de spijker op de kop slaat. Alhoewel, meestal is het […]

Lees verder... Reacties (1)