We staan in de finale!!

Door
12 mei 2014
Reacties (2)

Bij deze heb ik besloten dat nummer twee het nieuwe nummer één is. Na de tweede plaats in de Jupiler League gevolgd door een tweede plaats bij het Eurovisiesongfestival kon ik niets anders concluderen. Het ingetogen liedje van Ilse en Waylon had iets weg van het zuinige beleid van FC Dordrecht. Weinig opsmuk gecompenseerd door veel kwaliteit. Uiteindelijk ben je dan naar mijn mening de morele winnaar ondanks hysterische vrouwen met baarden.

Het rottige gevoel van de tweede plek had vanmiddag plaatsgemaakt voor een flinke portie zin in voetbal. Er viel namelijk nog steeds een promotie te winnen. Dan moesten we onze 3-1 winst van donderdag veiligstellen door VVV –Venlo opnieuw op de knieën te krijgen. Dat lukte al aardig na een minuut of zes toen Paul Gladon de 1-0 bewerkstelligde. De handjes gingen in de lucht en ik hoorde mensen ‘tien’, ‘tien’ roepen. Dat kon ook op de windkracht slaan die door de tribunes gierde. Door de harde wind en fikse regenbuien was het een herfstachtig tafereeltje op de Krommedijk, gelukkig was de wedstrijd hartverwarmend. Niet alleen door het voetbal maar ook de sfeer eromheen, er heerste een opperbeste stemming. Zelfs de her en der opvliegende lege bekertjes rammelden een vrolijk liedje.

In de tweede helft ging het voetbalfestijn vrolijk door.  Men maakte zich meer druk over de komende tegenstander dan VVV-Venlo die na vijf minuten de gelijkmaker scoorde. Waar men zich ook mee bezighield was keeper Mäenpää, de bebaarde doelman had in de verte iets weg van songfestivalwinnares Conchita Wurst. Dus zong men hem vanaf de Noord tribune enthousiast toe: “Conchita moet een liedje zingen hie-ha-ho” afgewisseld met: “Conchita whooohooo” en nog iets over het hebben van een baard en het ontbreken van een geslachtsdeel. De arme drommel kon waarschijnlijk aan niks anders meer denken dan aan scheren. Voordat hij zijn scheersetje uit zijn toilettas mocht halen moest hij nog wel even een tegendoelpunt incasseren. Het was Jeffry Fortes die vlak voor tijd de genadeklap uitdeelde, 2-1!  De regen die over ons neerdaalde smaakte ineens naar bier, dit was echt een goed feestje.

Vier keer wist FC Dordrecht dit seizoen te winnen van de Limburgers, bij elkaar opgeteld een score van 12-2. Mochten we volgende week zondag echt promoveren dan zullen we een tegenstander als VVV-Venlo gaan missen.
Er is nog één tegenstander die we moeten verslaan voordat het zover is en dat is Sparta. De club die, hoe ironisch, de play-offs aan ons te danken heeft. Doordat de tweede periodetitel niet naar FC Dordrecht ging (we hadden immers al de eerste periode) en niet naar Jong PSV (reglementair geen recht op periodetitel) was Sparta de lachende derde. Bij deze heb ik dus ook besloten dat nummer drie gewoon helemaal niet meer meetelt. Het leven kan soms zo makkelijk zijn.

Leuk artikel? Deel het met anderen:
  • NCR

    “Er is nog één tegenstander die we moeten verslaan voordat het zover is en dat is Sparta. De club die, hoe ironisch, de play-offs aan ons te danken heeft. Doordat de tweede periodetitel niet naar FC Dordrecht ging (we hadden immers al de eerste periode) en niet naar Jong PSV (reglementair geen recht op periodetitel) was Sparta de lachende derde. Bij deze heb ik dus ook besloten dat nummer drie gewoon helemaal niet meer meetelt. Het leven kan soms zo makkelijk zijn.”

    Kortom: Competition is none!

  • PieterWolters

    Op zich zou het leuk zijn als FC Dordrecht promoveert, maar ik denk dat het vanuit een sportief oogpunt beter is als ze nog een jaartje aan de top van de Jupiler League meedraaien om meer ervaring op te doen. Dan wordt de kans op een succesvol verblijf in de ere-divisie toch groter.

Over Almere City (marketing)

Geplaatst op 11 april door
almere city FC

Denkend aan Almere City, zie ik de tekst op de stoep voor de ingang van het uitvak: “Welkom in de Almeerse Hel”. Vergeleken met de vreselijke slogans die sommige gemeentes zich veroorloven (“Doe het in Dronten”, “Eenmaal, andermaal, Stadskanaal”) in ieder geval een kreet die de spijker op de kop slaat. Alhoewel, meestal is het […]

Lees verder... Reacties (1)