Stem ‘the easy way’!

Door
18 maart 2015
Reacties (0)

Mocht je nog onder een steen gelegen hebben, het is vandaag stemdag voor de Provinciale Staten, het Waterschap en indirect de Eerste Kamer. En dat is niet gemakkelijk, want als we eerlijk zijn hebben we weinig tot geen verstand waar het over gaat in deze verkiezingen.

Verwarring alom waarom de landelijke vertegenwoordigers het debat aangaan. Dan zijn er nog tig partijen, vooral bij de Waterschapsverkiezingen een aantal waar je nog nooit van gehoord hebt. En dan heb je nog honderden mensen op die kieslijst staan waarvan jij wordt geacht de beste eruit te kiezen. Een idee om een vaste landelijke dag vrij in te plannen bij iedere verkiezing om hier in te kunnen duiken?

Vriendjespolitiek

Mensen kiezen niet op verdieping, dat heeft Stemtinder wel bewezen. Iemand met een betrouwbare, aantrekkelijke kop, dat werkt. En als je nog gelooft in vriendjespolitiek en dat korte lijntjes helpen om invloed uit te oefenen, dan is er goed nieuws. Er zijn 6 Dordtenaren verkiesbaar voor de Provinciale Staten, waarvan 2 mogelijk een kans hebben om daadwerkelijk gekozen te worden, bij de Waterschappen zijn dat er aanzienlijk meer, wel 28, waarvan 2 een serieuze kans maken (ook al staat een Dordtenaar op plek 1 bij de 50PLUS partij, die heb ik niet meegeteld aangezien ik niks van deze persoon op hun website kan terugvinden en bovendien geen apart programma over de waterschappen terugzie). De genoemde 4 zijn terug te zien op bovenstaande foto – Anne Mollema, Cok Sas, Tessa Dulfer en Nathalie Leeuwis. Of deze mensen dan met zekerheid een plekje krijgen, dat hangt van een en ander af, bijvoorbeeld gelet op het aantal zetels van vorige verkiezingen (van de Waterschappen kan ik dat zo snel niet vinden – opnieuw een vrije dag is gewenst) en peilingen nu. Tenzij uiteraard iemand die lager (of zeg je hoger?) op de lijst staat een hele grote familie heeft of macht heeft door vrijgevig euro’s weg te geven dan is er heel soms nog een verrassing ergens te bekennen. 8 Dordtse namen in totaal zijn voor mij bekend, waarvan de helft in een wat dichtere kring van mij staan. Daarvan heb ik er 3 benoemd als serieuze kanshebber. Dan resten nog enkele vragen. Staan deze mensen bij een partij waar ik me enigszins in kan vinden? Dan valt er 1 af. Voor de 2 die over zijn, zijn deze mensen ontvankelijk voor mijn charmes en heb ik er überhaupt iets aan om lijntjes te hebben met de provincie of het waterschap?

Deze methode is voor de luie mens een stuk makkelijker dan door bijna 30 verkiezingsprogramma’s te akkeren en honderden mensen door te lichten…. Mocht toch niemand je bekend voorkomen maar wil je mij een plezier doen, dan a.u.b. een duurzame stem! Stemse!

@FairOnlyThirza
www.facebook.com\faironly

Leuk artikel? Deel het met anderen:

Dit is mijn laatste blog…

Geplaatst op 15 juli door

Ik heb m’n zegje gedaan. In december 2011 voor het eerst, en daarna zo’n beetje trouw iedere week voor zo’n ruim 3,5 jaar. Duurzaamheid was mijn hoofdtopic. Van duurzame evenementen, testpanels, energie tot aan eerlijke handel. Daarnaast passeerden Dordtse activiteiten, een kritische noot richting de gemeente en af en toe een persoonlijk verhaal / mening de revue. Regelmatig bagger afgeleverd, af en toe een stukje waarvan ik dacht ‘best goed gedaan’.

Lees verder... Reacties (2)

Een grijs Drechtsteden

Geplaatst op 8 juli door

Nee, deze blog gaat niet over het weer vandaag. Maar over het feit dat Dordt sneller vergrijst en ontgroent vergeleken met andere steden. Een kant die je niet wilt opgaan als stad. Aan de ene kant zie je in vooral cultureel Dordt jongeren opstaan, zie bijvoorbeeld DOOR, Woorden Worden Zinnen, Brandwerk, Do in Dordt, Zomerklanken, Werkplaats Oost, etc. Helaas, een schril contrast met de wat killere zakenkant in de regio.

Lees verder... Reacties (7)