Supporters zijn er ook met slecht weer

Door
6 september 2013
Reacties (2)

Donderdag plaatste Wadappes een blog over FC Dordrecht onder de titel: “Teleteksthooligans”.  Frank Berkhout, gelegenheidsblogger van iDordt heeft daar een reactie op geschreven die we graag als blog plaatsen omdat het zonde is deze ergens tussen de reacties te laten verpieteren.

Op donderdag 5 september las ik ( Frank Berkhout- red.) het stuk “Teleteksthooligans” van Wadappes en was ik blij dat er aandacht besteed werd aan de lokale FC. Het al wekenlang koploper zijn levert zo toch de broodnodige aandacht op. Vol goede moed begon ik te lezen, maar al snel stuitte ik op de alom bekende vooroordelen over de club. “Het zit er nooit vol, het stadion stort in en normaal voetballen ze als een natte krant.” Maar het meest schrok ik van de constatering dat er geen vaste schare supporters zou zijn, en dat degene die wel wekelijks een bezoek brengen, dat doen vanwege het goedkope bier.

Los van het feit dat het stadion aan vernieuwing toe is (dit gaat nu ook eindelijk echt gebeuren) en dat het niet bij iedere wedstrijd afgeladen vol zit, heeft de club wel degelijk een vaste schare supporters. Gemiddeld zaten er afgelopen seizoen plus minus 2200 supporters in het stadion. Dit aantal is in de afgelopen seizoenen telkens opgelopen, daar waar over de hele Jupiler League gezien het aantal juist daalde. Uiteraard moet wel gezegd worden dat 2200 op een stad als Dordrecht een laag percentage is, daar is geen discussie over mogelijk.

Er wordt ook altijd gesproken over “echte” supporters en “mooi weer” supporters. Hier stoor ik mij altijd aan. Zelf behoor ik tot de eerste categorie, maar ik geniet van de wedstrijden die worden bezocht door grote aantallen “mooi weer” supporters. Niets is mooier dan mensen met een vooroordeel, zoals is beschreven door Wadappes, na afloop vol lof horen te praten over de geweldige avond die zij hebben gehad. Dat zij een leuke wedstrijd hebben gezien, dat zij niet hadden verwacht dat er zo’n gemixt en vriendelijk publiek in het stadion zou zitten en dat je hier nog gewoon met echte euro’s een echt biertje kan krijgen.

Zij zullen niet direct een seizoenkaart aanschaffen, maar wellicht in de toekomst nog een keer een wedstrijd bezoeken.

Laten we nu vooral blij zijn dat er mensen zijn die FC Dordrecht een echte kans geven. Niet alleen maar van een afstand lacherig doen over dat rare clubje, maar een keer de moeite nemen om naar het stadion te gaan. Natuurlijk is een bezoek aan onze FC niet te vergelijken met het bezoeken van grote “buurman” Feyenoord, maar dat het per definitie slechter is, gaat niet op!

Ik hoop dat er aankomende zaterdag de Krommedijk goed gevuld is, met “echte” en “mooi weer” supporters en dat FC Dordrecht laat zien dat het een kleine en bescheiden club is, maar open en toegankelijk is voor iedereen in Dordrecht. En vond je het bezoek echt verschrikkelijk, heb je tenminste recht van spreken!

 

Leuk artikel? Deel het met anderen:
  • muziekrecensent met puisten

    Mooi stuk! Ik als ‘slecht weer’ supporter (de twee keer dat ik naar dordt ben geweest regende het) ben zeker dit jaar van plan weer eens n bezoekje aan de krommedijk te brengen!

  • 078

    Kun je beter vandaag komen. We gaan straks gewoon weer richting plekje 7 of 8 (prima prestatie) en dan is de hype er weer vanaf en zitten dezelfde 2500 getrouwen er weer. Maar vanavond wordt een spektakel op een volle Krommedijk, de echte voetbal ervaring. 1-0 overwinning en een heleboel grote bier a 2,50! Lang leve De Krommedijk!

Over Almere City (marketing)

Geplaatst op 11 april door
almere city FC

Denkend aan Almere City, zie ik de tekst op de stoep voor de ingang van het uitvak: “Welkom in de Almeerse Hel”. Vergeleken met de vreselijke slogans die sommige gemeentes zich veroorloven (“Doe het in Dronten”, “Eenmaal, andermaal, Stadskanaal”) in ieder geval een kreet die de spijker op de kop slaat. Alhoewel, meestal is het […]

Lees verder... Reacties (1)