Tatoeages

Door
21 juli 2013
Reacties (1)

Het is vast ‘in’ of inmiddels weer ‘uit’, ligt eraan of je een trendsetter of een trendvolger bent. Ik ben niks van dat alles, ik ben voetbalsupporter en ik constateer. Ik constateer lange mouwen van inkt onder de shirts. Iets wat begon met getekende sterretjes bij de elleboog is nu uitgebreid naar complete visvijvers, odes aan familie en zaken die vooral niet vergeten mogen worden.

Op de tribune leidt het constateren tot interessante opvattingen. “Zonde van het geld, zeker met hun karige inkomen,” aldus de ene supporter. “Hij ziet er wel meteen een stuk gevaarlijker uit. Ik zou best bang zijn voor een getatoeëerde aanvaller,” aldus de andere.

Het moge duidelijk zijn dat de voetballers in kwestie nog niet het allerhoogste niveau van het voetbal hebben bereikt. Ik probeer intussen uit te rekenen hoeveel waarde de tatoeages vertegenwoordigen.  Volgens kenners kost een ‘gewone tatoeage’ ongeveer 300 euro. Ik tel gemiddeld een stuk of tien ‘gewone tatoeages’ per lichaam. Dat komt neer op 3000 euro, ruim twee maandsalarissen en in het geval van onze spelers misschien wel drie of vier.  Of het zonde is van het geld weet ik niet, je moet ervan houden. En daarbij, als een tatoeage zo’n  krachtige uitstraling heeft ligt een transfer naar een topclub wel binnen handbereik. Die David Beckham was toch eigenlijk ook maar een middelmatige voetballer?

Foto: Martin Berkhout

 

Leuk artikel? Deel het met anderen:
  • PieterWolters

    300 euro voor een tatoeage? Ja, dan heb je wel zorg- en huurtoeslag nodig om rond te komen….

Over Almere City (marketing)

Geplaatst op 11 april door
almere city FC

Denkend aan Almere City, zie ik de tekst op de stoep voor de ingang van het uitvak: “Welkom in de Almeerse Hel”. Vergeleken met de vreselijke slogans die sommige gemeentes zich veroorloven (“Doe het in Dronten”, “Eenmaal, andermaal, Stadskanaal”) in ieder geval een kreet die de spijker op de kop slaat. Alhoewel, meestal is het […]

Lees verder... Reacties (1)