Terrorjeugd; schuld van de ouders?

Door
1 februari 2016
Reacties (1)

De politie plaatste op Facebook het bericht dat er 6 jongeren uit Sterrenburg zijn opgepakt voor meerdere strafbare feiten. En in de reacties onder het bericht werd er ook vooral veel schuld gelegd bij de opvoeding en dus bij de ouders. Dit werd een best hevige discussie. Zelf ben ik, godzijdank, nog geen ouder, maar kan je hier als ouder echt wel iets aan doen? En was het vroeger niet net zo erg?

Ik ben vrij opgevoed en mijn ouders vertrouwden mij volledig (En terecht!). En ik vertelde ook veel aan mijn ouders. Maar je doet toch wel een keer stomme dingen die je niet aan je ouders vertelt? Ik kende ook zat kinderen uit de buurt die verschrikkelijk waren zodra ze de deur uitstapte en thuis waren het engeltjes (Die dikke engeltjes zoals je weleens op schilderijen ziet. Echte schatjes om te zien).

Tuig dat zich jeugd noemt

Hierover ging het op Social Media, zoals wel vaker via die kanalen, helemaal los. Wat mij dan opvalt is dat mensen steeds harder worden in het ventileren van hun mening. En dat het ook allemaal dezelfde reacties zijn. Of het is de schuld van de ouders; die geven geen normen en waarden meer mee. Of de ouders die kunnen er niks aan doen, want de kinderen worden erin meegesleurd door de maatschappij. En toen ineens was daar een reactie die mijn aandacht trok: “Helemaal klaar met dat tuig wat zich jeugd noemt, losgeslagen ongeleide projectielen zijn het, totaal geen respect meer, en ik geef de huidige stand van de economie de schuld daarvan, alle ouders zijn verplicht om beide te werken om het hoofd financieel boven water te houden, en daardoor zijn de kinderen de dupe die uit pure frustratie hun grenzen gaan verleggen.”

Dit is weer een andere invalshoek. Misschien is het wel een beetje de schuld van de ouders/opvoeding, maar wat zit daar dan weer achter? Deze jongens zullen waarschijnlijk de nodige begeleiding krijgen en hopelijk later een beetje verstand in hun koppies krijgen, maar hoe zit het met al die jongeren die zich wel laten meesleuren door ‘de maatschappij’? of al die ouders die ‘geen normen en waarden’ meer meegeven? Het lijkt af en toe wel alsof mensen bang zijn dat over een paar jaar de hele maatschappij wordt opgeslokt door ‘rotte appels’.

Vergrootglas

Bij deze wil ik dus even zeggen dat ik het super fijn vind dat deze gasten zijn opgepakt en dat er zeker iets gedaan moet worden aan terrorjeugd, maar ik wil toch ook even zeggen dat ik ook heel veel brave jongeren door de stad zie lopen. Die oude vrouwtjes helpen bij het oversteken of haar zware boodschappentassen dragen en dan heb je natuurlijk nog de milde schoffies die af en toe lekker kattenkwaad uithalen. Laat je dus niet zo gek maken door Social Media. Vroeger was er ook terrorjeugd, maar geen Social Media om het zo onder een vergrootglas te leggen. Het komt wel goed met die jeugd in Dordt.

Leuk artikel? Deel het met anderen:
  • Ali Bi.

    Testosteronbommen, bah!