Terug met die beestenboel!

Door
29 augustus 2013
Reacties (1)

De leeuwentemmer zat thuis treurig voor zich uit te staren. Terwijl zijn ex-collega’s de spullen in Dordrecht al aan het inpakken waren om hun weg te vervolgen naar de volgende locatie, mocht hij er geen deel meer van uitmaken. De directeur van Circus Renz had hem aan de kant gezet, de lafaard had toegegeven aan alle kansloze heisa rondom wilde dieren in het circus. In een echt circus horen wilde dieren, dacht de temmer en zo is het verdomme maar net.

Terwijl het wetsvoorstel om wilde dieren in circussen te verbieden er nog niet eens door is, zit directeur Milko Steyvers van Circus Renz al op zijn knieën. Geen leeuwen, komodovaranen en Zuid-Peruaanse neukvogels meer in zijn programmering. De echte circusdieren hebben plaatsgemaakt voor saaie kutbeesten als ezels en goudvissen. De ingreep heeft al complimenten opgeleverd van de Partij voor de Dieren, wat bij voorbaat een teken is dat je verkeerd bezig bent.

Wilde dieren horen in het circus zoals een baksteen hoort op het achterhoofd van de eerste de beste klootzak die nog een keer probeert het navigatiesysteem uit mijn auto te jatten. Niet dat het eerder is gebeurd, maar laat het duidelijk zijn dat ik dat niet zal accepteren. Natuurlijk weet ik ook wel dat boeven voornamelijk ‘s nachts opereren, als goedwillende burgers en boze columnisten al in comateuze toestand hun kussens liggen onder te kwijlen, maar hoe fijn zou het zijn als je de dader mag betrappen. Maar goed, wilde circusdieren, het is een schande natuurlijk. Beesten horen in de natuur en niet in een veel te klein kooitje waar ze met de harde hand tot moes worden gemept, ook al heeft een zogenaamd mishandeld dier nog nooit een klacht ingediend tegen zijn werkgever. Gelukkig laten verschillende gemeenten steeds minder circussen met wilde beesten toe, dan sterft het vanzelf wel uit.

Wat blijft er dan nog over hoor ik je denken, nou dat is niet veel. Alleen een bezopen clown zonder grappen en zijn broer, de irritante acrobaat die geen acrobatentrucjes kent, maar die alleen maar een bijdehand grote smoel kan opzetten de hele tijd. De beesten moeten terug en snel een beetje verdomme. Zonder hen is er geen zak meer aan het circus en onze kinderen hebben het recht om te zien hoe wij, oppermachtige mensen, de koning van de jungle op commando door een brandende hoepel laten springen. Om hem vervolgens middels een paar goede zweepslagen in het gelaat te laten balanceren op een barkruk, prachtig. En die kamelen, ook al zo geweldig. Die lopen dan rondjes door de tent terwijl ze, ja wat doen ze eigenlijk, terwijl ze het water mooi in hun uitgezakte bulten bewaren, dat is het.

Hierbij wil ik een petitie starten om de wilde dieren terug te krijgen in het circus onder de voorwaarde dat ze echt alleen maar geslagen worden als ze slecht luisteren. Breng het plezier en de spanning terug in het circus door een mail te sturen naar redactie@idordt.nl. Zet in je mail dat de wilde beesten terug moeten komen, dan zal ik de gegevens bundelen en opsturen naar burgemeester Brok. Uit betrouwbare bron weet ik dat hij een groot voorstander is van het afranselen van gekooide dieren, dus die hebben we alvast aan onze zijde!

Leuk artikel? Deel het met anderen:
  • Smuik

    Beste wadappes, hoewel ik groot fan jouw sarcastische en satirische humor, denk ik dat je hier meer uit had kunnen halen. Toch blijf ik fan, maar soms…….ach het is dat je wadappes bent