The Brew in het Energiehuis; toepasselijker kan het niet

Door
4 maart 2016
Reacties (0)

Voor mij en twee van mijn zonen werd Donderdag 3 maart een gedenkwaardige avond. De band die we in september 2010 voor het eerst zagen in De Buitenpoort in Huissen konden we nu eindelijk laten zien aan allerlei bekenden in Dordrecht.

Ze speelden de zaal plat! Vrijwel direct nadat The Brew’s eerste tonen met het enorme harde geluid de powerstage vulde kwam het publiek naar voren. De energie die zij al ruim 10 jaar weten vast te houden wisten ze de hele avond van de eerste toon tot de laatste toon over te brengen op het publiek.

Bier-haal-moment

Zelfs de drumsolo, die door de gemiddelde concertbezoeker meestal als plaspauze of ‘bierhaalmoment’ gebruikt wordt, pakte het publiek en hield hen ook vast. Het is genieten om naar Kurtis te kijken, zijn handen, zijn hoofd, maar ook de sprongen van Jason en Tim. Wat een energie. Enorm passend in het Energiehuis.

Ze hebben een hele ontwikkeling doorgemaakt in de afgelopen jaren van bluesrock naar ontzettend krachtige rockband. De uit Grimsby (UK) afkomstige band bestaande uit Jason Barwick, Tim Smith en Kurtis Smith toeren veel door onder andere Polen, Frankrijk en Spanje.

The Empyrean

Het voorprogramma werd verzorgd door The Empyrean, waarin die twee zonen uit de eerste zin spelen. Ik heb deze band in een zeer korte tijd zien groeien naar wat ze gisteravond deden. Met hun zelfgeschreven nummers spatten Nevyn van Nugteren, Ramyc van Nugteren en Jippe van Niel van het podium af. Het was een zeer waardig voorprogramma met meerdere overeenkomsten zoals in een eerder stukje van mijn hand al genoemd, de inspiratie van Led Zeppelin, een band met familie en energie. Ik hoop en denk dat we van deze jongens meer gaan horen. Op 12 maart spelen ze in de voorronde van de Band Boost in de Popcentrale.

Foto door: Danny van der Weck

Leuk artikel? Deel het met anderen:

Dikke doei

Geplaatst op 1 maart door
idordt comateus

iDordt is Comateus. Al een tijdje eigenlijk. Sinds juni 2016 posten we niks meer. De energie om zinloze stukjes te tikken over Dordrecht was een beetje op. Misschien komt het nog eens en beleeft iDordt een doorstart. Voorlopig even niet.iDordt was een initiatief van Marco van Schaardenburgh. Meer info vind je op 10Duizend.nl. Vragen, ideeën […]

Lees verder... Reacties (0)