The King of Holland

Door
9 april 2015
Reacties (4)

Zie ginds komt de stoomboot met de koning naar Dordt. De grote Oebiedoebie komt naar Dordt, de baas van het land. Zo’n mooie traditie, en dat hier in ons stadje. De koning wil dit jaar een grande parade, een moderne versie van het staatsbezoek. Maar er moeten natuurlijk nog een paar dingetjes anders dit keer.

Al met al is het een vrij racistisch schouwspel, dat bezoek van de koning. Kijk hem straks lopen met zijn witte gezin. Zijn roomblanke vrouw met blonde haar en blauwe ogen. Die komt met haar geschoren poentje hier een ieder de ogen uitsteken. En dan die witte kinderen. Drie blonde meisjes. Waar zijn verdomme de minderheden in dit verhaal? Moeten wij zwaaien naar een rijke koning die het weekend daarop van onze belastingcenten in een jacuzzi op het dakterras van zijn luxe villa in Afrika zijn witte vrouw zit te vingeren? Met zijn dikke worstenvingers. Ik dacht het niet.

Het is tijd voor een nieuwe koning, nu al. Weg met de traditie van het koningshuis, iedereen moet aanspraak kunnen maken op het koningschap. Ik voorzie The King of Holland, een grote talentenjacht op RTL4, waar de winnaar van een onbeperkt aantal deelnemers zich tot koning kan worstelen. Het spel gaat minstens twee jaar duren en de eerste rondes zijn anoniem. Anoniem, zodat echt iedereen een kans maakt om koning te worden. Zelfs Achmed, de grootste IS-strijder met baard tot aan zijn ongeschoren zak, die bij jou om de hoek woont, of je infantiele neefje Robbie, die zichzelf regelmatig met volle kracht in het eigen gelaat mept, ook zij maken kans. U een kans, zij een kans. We willen een echte koning van het volk, niet een of andere roodharige vent die toevallig is voortgekomen uit een royale neukpartij door wat lui van adel.

Ik geef me hierbij al op voor het programma, Wadappes voor koning. Aanbid mij en geef mij uw geld. Laat mij dit spenderen in een land voor arme stakkers, zodat ik nog rijker lijk. En in dank, voor al uw moeite, kom ik misschien volgend jaar wel in úw stad een dagje rond waggelen. Een grande parade, klinkt dat niet mooi?

Leuk artikel? Deel het met anderen:
 • Keuringsdiensd van Wahrheit

  Leve koning Wadappes 1!

 • Martin Neyt

  Gelukkig kan er tegen dit middeleeuws en lichtelijk infantiel schouwspel worden gedemonstreerd in het Weizigtpark, waar men in verte een hond kan horen blaffen. Waarom niet op Dordtse Kil III?

 • Zomaar een Dartenaareej

  Hehe, eindelijk es wat tegengif tegen die al te veel blijmoedigheid over het het bezoek van ZKH. Zullen we alsjeblieft een beetje moeite doen om het aloude republikeinse kantje van Dordt in stand te houden? Protesteren in Weizigtpark. Je moet het maar verzinnen als veiligheidsdriehoek zijnde…Als het nou Villa Weizigt was….

 • PieterWolters

  En dan alles onder het mom van “Dordt Promotie”…. Zo’n beetje heel Nederland weet Dordrecht nu wel te vinden hoor. Mensen die Dordrecht willen bezoeken komen toch wel. Altijd maar weer dat minderwaardigheidscomplex… Tijdens de TV rapportage zullen de camera’s toch volledig zijn ingezoomt op “de familie” en wat activiteiten. Dordrecht zelf zal slecht beperkt in beeld komen.

  De gemeente kan beter zorgen dat er i.p.v. een paar bejaarde toeristen bedrijven die er toe doen naar Dordrecht komt. Kost waarschijnlijk een stuk minder dat dit gedoe.