Thriller met 9 man

Door
17 augustus 2013
Reacties (0)

Frank Berkhout, de man die een groot deel van het social media gebeuren van FC Dordrecht op zich neemt schreef vanavond ook het wedstrijdverslag:

Waren er nog superlatieven over na vorige week? De oude media, de nieuwe media, iedereen schreef de mooiste woorden over dat kleine clubje uit de Merwestad. Naast de standaard opmerking dat FC Dordrecht het toch altijd maar weer flikt met die paar centen, lag de nadruk nu eindelijk eens op het spel. Er wordt zowaar goed gevoetbald door de jongens in het groen en wit! Trouwe supporters wisten dit natuurlijk al een lange tijd….

Almere City FC is deze vrijdag de tegenstander die het onze Schapenkoppen lastig mag gaan maken. De bezoekers schoten dan ook fier uit de startblokken en wisten onze “Oranje” doelman Hahn onder vuur te nemen. Het enige juiste antwoord wat Dordt hierop kon geven was natuurlijk een treffer. Erixon Danso liet zich toejuichen en klom ook op naar een eerste plaats, die op de ranglijst voor doelpuntenmakers. De nummer twee op deze lijst antwoordde direct, Giovanni Korte volleerde een voorzet fraai in de touwen en komt daardoor weer op gelijke hoogte met Danso! Dat de 3-0 op wonderbaarlijke wijze niet in het doel ging, mocht de pret op de tribunes niet drukken. Dit kon toch niet meer fout gaan?

Almere gaf zich niet over en kwam in de tweede helft al snel tot een doelpunt. Toen onze onverslaanbare aanvoerder Josimar Lima met een schreeuw naar de grond ging, hield het stadion zijn adem in. “Hij staat zo wel weer op” riep iemand, maar ondertussen kwamen de EHBO’ers al in actie. Hij moest er toch echt af! Almere besloot van alle consternatie gebruik te maken en scoorde de aansluitingstreffer.  Vervolgens werden Jeffry Fortes, een kwartier voor tijd, en Obi Onyeike, 5 minuten voor tijd, door de leidsman Otto naar de kleedkamer gestuurd met resoluut getrokken rode kaarten.

Vanaf toen kreeg iedereen in het stadion waar voor zijn geld, want elke minuut die volgde, duurde ongeveer drie keer zo lang als normaal! Ook iedere redding die Warner Hahn maakte, was zes keer zo briljant als gebruikelijk! En er gingen wel tien keer zoveel armen als bezoekers de lucht in toen de scheidsrechter besloot dat het bij 2-1 zou blijven!
“Wij staan bovenaan” en “Dordtenaren, Dordtenaren” werden beurtelings gescandeerd, terwijl enkele supporters tussen de stoeltjes vandaan kropen en weer naar het veld durfden te kijken. Er brak een zware regenbui los boven Dordrecht, maar die kreeg de uitzinnige supporters niet uit de hekken en ook de spelers wilden maar niet van het veld af. Als zelfs de zondvloed dit FC Dordrecht niet kan tegenhouden, wie kan het dan wel?

Archieffoto: Martin Berkhout

 

Leuk artikel? Deel het met anderen:

Over Almere City (marketing)

Geplaatst op 11 april door
almere city FC

Denkend aan Almere City, zie ik de tekst op de stoep voor de ingang van het uitvak: “Welkom in de Almeerse Hel”. Vergeleken met de vreselijke slogans die sommige gemeentes zich veroorloven (“Doe het in Dronten”, “Eenmaal, andermaal, Stadskanaal”) in ieder geval een kreet die de spijker op de kop slaat. Alhoewel, meestal is het […]

Lees verder... Reacties (1)