Treinen door Nederland

Door
12 april 2016
Reacties (2)

Ik ben gek op reizen. En dan met name alleen. Of nouja, ik probeer er gek op te zijn. Ik vind het goed voor mezelf om dingen alleen te doen al is het eng. En het wordt echt steeds leuker!

Afgelopen week was ik een paar daagjes in Turijn, op verrassingsreis. Turijn, klein maar fijn, is mijn favoriete uitspraak om te beschrijven hoe het was. Op het feit dat helemaal niemand Engels sprak na (want dat was niet zo fijn).

Thuis

Toch ben ik na elk reisje, korter of langer, blij om weer thuis te zijn. Onderweg naar huis in het vliegtuig, naar buiten starend. En dan het moment dat je uitkomt boven Nederland, wat je natuurlijk gelijk herkent. Maar nog steeds is Dordt inrijden het allerfijnst. Écht thuis.

Nederlandse schoonheid

Toen kwam ik ook op het idee; waarom moet reizen altijd ver zijn? Er zijn zoveel steden in Nederland die ik nog niet ken, of waar ik misschien één keertje ben geweest. Steden zoals Dordt, niet klein maar ook niet groot. Minder bekend dan Rotterdam of iets dergelijks, maar bekender dan een boerengehucht. Al lijken zelfs die dorpjes me tof om heen te gaan.

Dus dat wordt mijn nieuwe doel. Lekker rondtoeren door Nederland en schoonheden ontdekken in andere steden, die ik in Dordt al ken. Ik heb er zin in!

Leuk artikel? Deel het met anderen:
  • Kees Klok

    Ik vind het altijd een mooi ogenblik als ik ergens van terugkom, met de trein over de Zwijndrechtse brug rijd en dan de Grotekerk zie. Zoals je zegt, dan ben je echt thuis.

  • 078

    Turijn heeft 1 miljoen inwoners, is niet echt klein.

In Memoriam: Ronald Bandell

Geplaatst op 17 november door

De oud burgemeester van Dordrecht, Ronald Bandell, is overleden. Na tien jaar burgemeester te zijn geweest nam hij in 2010 afscheid. Om onze oud burgemeester toch een laatste eer te bewijzen hebben we een aantal momenten op een rij gezet: Een dag uit het leven van de burgemeesterIn december 2002 liep de maker van het […]

Lees verder... Reacties (0)