Trends van 2016

Door
6 januari 2016
Reacties (0)

De eerste trend van 2016: Een gelukkig nieuwjaar wensen aan je Facebook timeline met een selfie van jezelf en je hele gezelschap. Het liefst met een oliebol in de hand, en zo dicht mogelijk na 12 uur, maar vooral met zo veel mogelijk mensen op de foto. We zijn tenslotte sociale wezens.

Vandaag is het drie koningen en volgens de etiquette de laatste dag dat we elkaar nog een gelukkig nieuwjaar mogen wensen. Bij deze wens ik iedereen een gelukkig nieuwjaar en hoop ik dat iedereen veel liefde tegenkomt dit jaar. Ook hoop ik dat we ons net als vorig jaar druk kunnen maken om triviale kleinigheden.

Zolang wij ons druk blijven maken over het verjaardagsfeestje van Willem, geluidsoverlast van een voetbalclub en gerommel bij het energiehuis leven we in vrede op dit eiland. Ik wens hele volksstammen dat ze zich druk mogen maken over deze onbeduidende futiliteiten.

Bent u trendgevoelig maar de nieuwjaarsselfie gemist dan geef ik u alvast een tip voor de komende lente: Ga naar de jungle bij Calais en fotografeer uzelf bij een door vluchtelingen in elkaar geknutseld speeltoestel en schrijf iets over de inventiviteit van mensen in nood. Of maak een selfie in een Grieks vluchtelingenkamp. Of tongzoen een uurtje met een gevluchte Syriër. Maar zorg wel dat anderen je actie zien op Facebook. Hoe risicovoller de foto, hoe zichtbaarder jouw compassie.

 

Leuk artikel? Deel het met anderen:

Dikke doei

Geplaatst op 1 maart door
idordt comateus

iDordt is Comateus. Al een tijdje eigenlijk. Sinds juni 2016 posten we niks meer. De energie om zinloze stukjes te tikken over Dordrecht was een beetje op. Misschien komt het nog eens en beleeft iDordt een doorstart. Voorlopig even niet.iDordt was een initiatief van Marco van Schaardenburgh. Meer info vind je op 10Duizend.nl. Vragen, ideeën […]

Lees verder... Reacties (0)