Trudie Wimpel

Door
7 mei 2015
Reacties (0)

Hoe laat het is? Tijd om een beroemde, doch vergeten Dordtenaar een plekje op de voorpagina te geven. Voor het eerst is het een dame die de eer krijgt om de schijnwerpers te verzieken. En deze week gaat die twijfelachtige eer naar… Trudie Wimpel!

Trudie Wimpel, een voorbeeld voor vele vrouwen, een feminist in hart en nieren. Geboren als lelijke, kale baby, kwam ze in 1952 uit haar moeders kindfabriek. Haar kapsel heeft ze sindsdien behouden. Want feministen hebben om een of andere reden vaak kort haar of zijn kaal, waarom dat is weet niemand. Ze geven soms aan niet als lustobject gezien te willen worden, maar meestal zijn ze van nature al heel lelijk waardoor dat nooit het geval zou kunnen zijn. Op zich slim, als je dan toch al eeen kop om op te poepen hebt, kun je net zo goed doen alsof je niet mooi gevonden wil worden. Dat moet je ze nageven, Trudie en haar vrouwen.

Trudie vocht hard voor de rechten van de vrouw. Al moest ze daar de hoogste pief voor afzuigen, alles deed ze om respect af te dwingen. En pijpen, dat kon ze hoor. Met dat korte koppie ging ze maar wat graag door de knieën. Slechts bij weinigen bekend, maar een goede pijpbeurt afgeven is de natte droom van vele feministen. En Trudie kon meer dan pijpen, het was een vrouw van vele talenten. Koken bijvoorbeeld, kon Trudie ook als geen ander. Aardappels schillen, ballen gehakt in elkaar draaien, groente koken, je kon het zo gek niet verzinnen of ze kon het. En daar heeft ze dus heel haar leven voor moeten strijden.

In den beginne was het namelijk niet vanzelfsprekend dat de vrouw kookte. Mannen hechtten vroeger namelijk veel belang aan goed voedsel, aan lekker eten, en dan kun je het beter aan de man zelf overlaten. Pas nadat Trudie jarenlang heeft getracht aan te tonen dat ze de kookkunsten goed van de man had afgekeken, kreeg de vrouw haar aanrecht definitief toegekend. Ze heeft dat vertrouwen niet beschaamd, en met haar enkele anderen.

Uiteraard had de vrouw haar strepen al min of meer verdiend met het schoonmaakwerk in huis, maar toch waren Trudies daden nodig voor de ontwikkeling van de vrouw in onze maatschappij. En daarom, lieve Trudie Wimpel, wil ik je hier, namens alle Dordtse wijven, bedanken voor alles wat je hebt gedaan. En nu, hup, door je knieën!

Leuk artikel? Deel het met anderen: