Twee wortels en een linker pantoffel

Door
26 januari 2014
Reacties (0)

Emile van de Velde wilde graag het verslag van de wedstrijd (FC Dordrecht – Achilles ’29) schrijven. Ietsje later dan gepland maar prettig leesvoer voor de zondag.

FC Dordrecht heeft dit weekend twee gigantische stappen gezet op weg naar verdere professionalisering van de club. Na onder meer het slaaponderzoek (wie snurkt slaapt op de bank), fruityoghurt bij de lunch (en geen stiekeme hamburgers meer!) en het rubberen veld in plaats van dat ouderwetse gras (meesterzet) kwamen zaterdag de pantoffel en de wortel uit de hoge hoed van de trotse koploper van de Jupiler League. Dat leverde twee keer twee doelpunten op, vier dus in totaal. FC Dordrecht-Achilles ’29 werd 4-2.

Als ik het over de pantoffel heb bedoel ik natuurlijk de linker pantoffel van Yoëll van Nieff, inmiddels tot ver in Groesbeek berucht en gevreesd. Toen Yoëll mocht aanleggen voor zijn tweede vrije trap (de eerste had ie er al ingeschoten toen de tegenstander nog nauwelijks in de gaten had dat de wedstrijd was begonnen), besloten de Groesbekers het onvermijdelijke maar meteen te accepteren. Er werd niet eens meer een muurtje neergezet en sommige spelers liepen al naar de middenlijn. Ik voorspel dat binnenkort de bal meteen op de middenstip wordt gelegd als Van Nieff alleen maar wijst op zijn linkerslof.

Dan de wortel. Een vriendin van me stond voor de wedstrijd zenuwachtig als altijd op haar meegenomen tussendoortje te knabbelen toen Erixon Danso opdook. ‘Mag ik ook een worteltje?’ vroeg de linksbuiten. En daarna: ‘Mag ik er nog eentje?’ ‘Oké’, zei die vriendin, ‘maar dan moet je wel voor elke wortel een doelpunt maken.’ En zo geschiedde. Danso at twee wortels en scoorde twee keer. Dat was genoeg. Als ie in een volgende wedstrijd drie of vier keer moet scoren, weten we wat te doen…
Op een pantoffel en een oude winterpeen wordt FC Dordrecht kampioen.

 

Emile van de Velde

Leuk artikel? Deel het met anderen: