Een typisch zondagse 0-0

Door
27 april 2015
Reacties (0)

Het leek een prachtige affiche. FC Dordrecht – Cambuur. De zoveelste laatste strohalm. Een strijd om een laatste kansje tegen FC Twente. Nog een sprankje hoop of geknakt neervallen op de “heilige” grond van het prachtige FC Dordrecht stadion.

Dat het niet zo mocht zijn  was een kleine week eerder op vervelende wijze duidelijk geworden. Een lusteloos Feyenoord liet zich simpel aftroeven door een ook niet groots Go Ahead Eagles, waardoor de onzen degradeerden zonder te spelen. Weg heldenepos, weg drama. Degraderen op de bank; een anticlimax in het kwadraat.

Wat restte was een wedstrijd zonder waarde. Een het maakt niet uit wedstrijd. Een zondagse evenknie van  autowassen, een familieverjaardagje, een matineus zitconcert of nog erger funshoppen. Je komt er de dag mee door, maar boeiend is het niet. Zo’n wedstrijd was FC Dordrecht -Cambuur. We babbelden wat, we dronken wat, speculeerden over de mogelijkheden van de spelers die blijven, vroegen ons af of je met deze prestatie “Dordtenaar van het jaar” kunt blijven en klapten onze handen toch maar stuk voor onze helden die toch maar mooi een punt inliepen op Go Ahead en NAC.

Een typisch zondagse 0-0, zonder hoogte- of dieptepunten. Nog twee zondagen en dan gaan we weer fijn op vrijdag spelen. Ik kan niet wachten.

Forza Dordrecht.

Leuk artikel? Deel het met anderen: