Van leren naar vergeten in oude School Vest

Door
28 maart 2016
Reacties (0)

Deze week is er begonnen aan de verbouwing van voor mij nostalgie. Mijn basisschool, School Vest, wordt verbouwd. Inmiddels zit er al een nieuwbouwschool op de Blekersdijk, maar het oude gebouw waar mijn herinneringen liggen gaat nu aangepakt worden. Er kom en allemaal dementerende mensen te wonen.

Er zijn een aantal dingen die voor alle basisscholen gelden. Hier heb je in je broek gepist, gepoept op hele kleine wc-tjes, rond gerend in je onderbroekje en hemdje tijdens gym, jaloers geweest als de melkkindjes een milkshake kregen, leren lezen, gestresst tijdens je Cito en natuurlijk op kamp en de eindmusical.

Onwijs lauw zijn

Maar School Vest draagt voor Vest-kindjes speciale herinneringen met zich mee. We hadden bijvoorbeeld om het schoolplein hekken staan. En zodra je naar de bovenbouw ging hoefde je niet meer door de kleuterdeuren, maar mocht je door het hek. Dan was je dus onwijs lauw. Je kon ook je voeten achter het hek haken en dan achterover gaan liggen op de berg en lekker zonnen. Of als je pech had werden je voeten los gemaakt en gleed je naar beneden. Redelijk pijnlijk.

Van leren naar vergeten

Het is toch raar hoe je als je dan later op je oude school komt terug valt in een overweldigend gevoel van nostalgie. Nu woon ik in de stad dus fiets ik er regelmatig langs. En ergens vind ik het een raar idee, dat waar ik leerde lezen en leerde hoe je groter moet worden straks oude mensen elke dag opnieuw beginnen met hun leven. Zij leren niets meer. Of ze leren elke dag iets nieuws, omdat ze dementerend zijn. Van leren naar vergeten.

Leuk artikel? Deel het met anderen:

Dikke doei

Geplaatst op 1 maart door
idordt comateus

iDordt is Comateus. Al een tijdje eigenlijk. Sinds juni 2016 posten we niks meer. De energie om zinloze stukjes te tikken over Dordrecht was een beetje op. Misschien komt het nog eens en beleeft iDordt een doorstart. Voorlopig even niet.iDordt was een initiatief van Marco van Schaardenburgh. Meer info vind je op 10Duizend.nl. Vragen, ideeën […]

Lees verder... Reacties (0)