Venetië…

Door
13 maart 2015
Reacties (0)

Het kwik tikt moeiteloos het getal 20 aan.

De kalender vertelt: Zondag 8 maart 2015. De thermometer meldt 15 graden. In de zon, uit de wind tikt het kwik moeiteloos het getal 20 aan.

Na een drukke week van fotoshoots en workshops even rust.
Trui uit, benen omhoog. Onze huismerel doet al zingend zijn best. De mussen maken een bende van de waterbak bij het wassen van hun verenvacht. De eerste vlinders zwalken zowaar al in een soort dronkemansvlucht door de tuin. De enige storende factor: Het ‘gekauw’ van een grote groep ruziënde kauwen op het dak van ons huis.
De oude, rode sierbeuk, achter in de tuin begint langzaam maar gestaag bloesemroze te kleuren.
Lente. Even de ogen dicht en genieten.

Endless days without a care…

In de verte de bezige geluiden van de stad. Dat doet me denken aan die paar zinnetjes uit het prachtige nummer Heathaze van Genesis met de altijd herkenbare stem van Phil Collins:

“Endless days without a care, nothing must be done. 
Silent as a day can be. 
Full of sounds of others, on their chosen run.”

Die geluiden van anderen sijpelen mondjesmaat onze tuin in Dubbeldam binnen. De oude stad lijkt ver weg.

Enige tijd geleden alweer maakte ik vanaf het water een aantal beelden van het eeuwenoude Dordrecht. En onlangs gebruikte ik een van die oude platen om in mijn “stijl van de New Yorkies” een nieuw beeld  van een van de markantste punten aan het water te maken. De Groothoofdspoort. De tolpoort waar in vroeger dagen belasting afgedragen werd over alle handelswaar die de stad in werd gebracht vanaf het water.

Zo, met deze bewerkingen, krijgt mijn provinciestadje bijna het aanzicht van een oude dame met Venetiaanse allure.

Of heb ik nu zo vroeg in het jaar te lang in de zon gezeten? Ach, wat maakt het uit. Nu ogen dicht en genieten van de zon en de stilte.

Groothoofd

Leuk artikel? Deel het met anderen:

Dikke doei

Geplaatst op 1 maart door
idordt comateus

iDordt is Comateus. Al een tijdje eigenlijk. Sinds juni 2016 posten we niks meer. De energie om zinloze stukjes te tikken over Dordrecht was een beetje op. Misschien komt het nog eens en beleeft iDordt een doorstart. Voorlopig even niet.iDordt was een initiatief van Marco van Schaardenburgh. Meer info vind je op 10Duizend.nl. Vragen, ideeën […]

Lees verder... Reacties (0)