Vergeet Rome, Dordrecht is de hoofdstad van Happy Italy

Door
20 juni 2015
Reacties (7)

De Italianen hebben Dordrecht ontdekt. Het concern achter Happy Italy brengt zijn hoofdkantoor en warehouse hierheen.

Niets mooie fonteinen, kerken, Romeinse bouwwerken en Vespa’s. Nee, gewoon het simpele bedrijventerrein van Amstelwijck West. Dat is waar het concern voor gaat. Want wat liggen de Drechtsteden strategisch, wat hebben we goede achterlandverbindingen en wat hebben wij goed geschoolde werknemers. Maar juich niet te vroeg, want volgens Dordt Centraal gaan ze hier voorlopig geen vestiging openen. Happy Italy profiteert dus van onze goede ligging, maar geeft de Dordtenaren daar geen lekkere pizza voor terug. Waarom niet?

Misschien zijn ze bang? Dordrecht heeft natuurlijk al heel wat pizzeria’s. En enkele daarvan zijn gevestigde namen. Mensen zijn zelfs bereid hun been te laten tatoëren met het logo van hun favoriete pizzatent om de rest van hun leven gratis pizza te kunnen eten. Een belletje naar het management leverde niets op. Er was namelijk niemand in dat hele bedrijf in de gelegenheid om mij te woord te staan. Althans dat zei de man die het bandje heeft ingesproken.

Deze snelle Italianen, want zo noemen ze zichzelf, zouden het wel goed doen in Dordt. Aangezien dit fastfood Italianen zijn, passen zij perfect tussen de wokrestaurants, shoarmatenten, patatzaken en de McDonalds. En met het huidige protest tegen de leegstand is Happy Italy misschien wel de perfecte vulling van de calzone genaamd Dordrecht.

Leuk artikel? Deel het met anderen:
 • Martin Neyt

  Happie Italië zit al in Ambacht, waarom zou de keten dan ook in Dordt een vestiging openen?

  • Theuntje

   Zou je die vraag ook over de McDonald’s stellen?

   • Martin Neyt

    Onvergelijkbare grootheden.

    • Theuntje

     Okay.. Slecht voorbeeld.. La Cubanita dan?

 • PieterWolters

  Het kan dan Italiaanse fastfood zijn, maar de pizza’s zijn beter dan menig ristorante ze bakt. Maar wel logisch dat ze hier niet direct een restaurant willen openen. Op ca. 10 en 25 minuten zitten ze al.

  • Martin Neyt

   De aardbeienpizza met mascarpone is inderdaad heel erg lekker.

 • Harry Monaten

  Laat ze maar naar het centrum komdn met een mooie zaak . Hoe meer horeca er komt hoe beter de stad na 18::00 gaat leven. Pand van Cool Cat staat straks leeg. Zou een mooie plek zijn