Yoëll, de verloren zoon

Door
10 april 2014
Reacties (2)

Spelers komen en gaan. Maar bij Yoëll was het anders. Zijn afscheid deed denken aan Kramer vs Kramer. Niemand wil kiezen tussen zijn vader en moeder.

Als kind kon ik urenlang piekeren over wat ik zou doen als ik moest kiezen tussen mijn vader en moeder. Moeders zorgen voor je, vaders leren je de fijne kneepjes van het leven; van omgang met mensen tot de buitenspelregel. Een onmogelijke taak om een keuze te maken, ze zijn je even lief.

Yoëll van Nieff werd goed verzorgd door zijn moeder, FC Groningen. Hij moest nog wel volwassen worden, een kwestie van tijd en een goede vader. Met een tandenborstel, voetbalschoenen en talent in zijn tas kwam de nog schuchtere Yoëll naar FC Dordrecht.

In een half jaar tijd veranderde de puber in een bijna volwassen vedette. Zijn karakter ontwikkelde zich net zo snel als zijn linkerbeen.  Na de neuscorrectie van Michael Jackson het meest besproken lichaamsdeel ter wereld. Hij genoot van de aandacht en het motiveerde hem om nog beter te worden. Zijn moeder stond trots langs de zijlijn, haar zoon had zich ontpopt tot een held en dat mocht de hele wereld weten.

Plotseling werd Yoëll geconfronteerd met dezelfde kwestie waar ik als kind urenlang van wakker lag. De keus werd voor hem bepaald, hij keerde terug naar Groningen. Vader moest lijdzaam toezien dat zijn rol was uitgespeeld.

Leuk artikel? Deel het met anderen:
  • Guest

    Wel opvallend dat FC Dordrecht zonder Van Nieff een stuk minder punten pakt. Met hem was je gewoon kampioen geworden.

  • tommykolkman

    Eens. En hem nu gewoon in Jong FC Groningen uit laten komen is in zekere zin een vernedering richting onze FC.

‘Psst, club kopen?’

Geplaatst op 19 april door

Het schrijven van de stukjes over FC Dordrecht op idordt.nl gebeurt via een ingenieus roulatiesysteem waarbij een groepje supporters elk zo’n 3, 4 wedstrijden per seizoen voor de kiezen krijgt. Omdat ikzelf tot nu louter wedstrijden tegen Rotterdamse clubs toegewezen kreeg, heb ik daar enige tijd geleden in een overmoedige bui (het zou kunnen dat […]

Lees verder... Reacties (3)