Verslagen door een fiets

Door
11 februari 2011
Reacties (2)

twitterfietsHet is ons niet gelukt om Piet Sleeking aan het twitteren te krijgen. We hebben diverse pogingen gedaan om Piet Sleeking, wethouder en loco-burgemeester, aan het twitteren te krijgen.  We hebben mail gestuurd, we hebben hem persoonlijk benaderd en we hebben hem via partijgenoten benaderd. Niets hielp. De Sleek reageerde niet op onze uitnodigingen om te gaan twitteren. Een gemiste kans om met je kiezers direct in kontakt te treden.

 

Piet deed niet mee met het twitterdebat
iDordt heeft in de aanloop van de gemeenteraadsverkiezingen zelfs een twitterdebat georganiseerd. Hier deden diverse lokale politici aan mee, waaronder ook BVD-kandidaten. Piet Sleeking was hier niet te vinden. Hij wist vorig jaar februari waarschijnlijk niet eens wat twitter was.


Verslagen door een fiets

Maar nu is de Sleek eindelijk om. Piet is nu ook actief op twitter en het is een fiets die hem heeft overtuigd, een twitterfiets nog al liefst. We zijn blij dat Piet Sleeking nu ook te vinden is op twitter maar balen toch ook wel een beetje dat een fiets wel gelukt is wat ons niet is gelukt.

 

Aandacht voor de twitterfiets
De twitterfiets is een initiatief van de fietsersbond. Door bekende Nederlanders, markante lokale figuren en opmerkelijke tweeps op de fiets te laten rijden brengt de fietsersbond het fietsen onder de aandacht. Volgende week mag iDordt ook twitterfietsen.

 

En wat doet de Sleek allemaal op twitter?
In twee weken tijd heeft hij 25 tweets gestuurd (toch bijna 2 per week). Het merendeel over wat hij doet als wethouder, een enkele tweet naar zijn zoon en af een toe een mening (bijv.: “PvdA beetje het spoor bijster”).
Piet volgt nu 80 mensen, Partijgenoten en andere lokale politici, lokale pers (ja, hij volgt ook iDordt) en een handvol BN-ers: Dolf Jansen, Barack Obama, Maurice de Hond, Jan Nagel en Wim de Bie.

 

Wat zou Piet Sleeking, wethouder en loco-burgemeester van Dordrecht nog meer met twitter kunnen doen?

Leuk artikel? Deel het met anderen:
  • Albert Comu

    RE: Verslagen door een fiets
    TwitterPiets?

  • diny

    pietsfiets
    Hij zou vooral de jongeren in de regio kunnen porren voor het Glazen Huis op het Statenplein. Maar nee hoor, de angsthaas is bang dat hij in populariteit daalt als jongeren zich zouden gaan uitleven. Dordrecht heeft immers die door de VVD Dordrecht beloofde 100 agenten er natuurlijk niet bijgekregen. Fietspiet: Alle horeca open,terrassen. Twitteren en fietsen is allemaal erg mooie symboolpolitiek, maar voor jongeren doet BVD niets met die fiets.

Biertest met de Schapenkop Triepel 1433

Geplaatst op 13 februari door
IMG_0464

Stadsbrouwerij Dordrecht heeft weer een nieuw biertje gelanceerd, de Triepel 1433. De jongens van Bierfestival Schuim hebben niet heel veel reden nodig om bier te proeven en wanneer een nieuw Dordts biertje het luchtruim in gaat hebben deze mannen het proefschort al aan.Vijf jaar geleden testte een iDordt testpanel de amber en we waren verbaasd […]

Lees verder... Reacties (0)

De scheids geeft de Limburgse bus een duwtje

Geplaatst op 13 februari door
bus

‘ Fortuna Sittard zal wel twee bussen voor het eigen doel parkeren’, zei trainer Harry van tevoren.Huh?Doe je je de hele winter je best om het kunstgras mooi groen te houden, om kale plekken te voorkomen en de mollen weg te houden….Rijden er op aan argeloze vrijdag opeens twee Limburgse bussen het veld op om […]

Lees verder... Reacties (0)