Vloeibare zondag

Door
4 juni 2015
Reacties (0)

Het was een vloeibare zondag. Niemand begreep hem. Zijn cabriolet gleed over het gras maar de koeien keken er niet van op. Wat zou er allemaal in het vaatje zitten deze bijzondere dag?

Zijn stuur was geen stuur meer. Het voelde zacht aan als een konijntje. Niet te hard knijpen dus, maar ook niet te zacht, anders kan het gebeuren dat hij de dans ontspringt. Zijn handen gleden over het stuur, van 10 voor 2 tot kwart over half 3. Hij moest voor zich kijken maar dat lukte niet meer. De golven uit zijn speakers bewogen als een buigzaam riviertje door de ruimte, dat de gang van het oor enterde en met zijn vuistjes op het trommelvlies bonsde. Of het naar binnen mocht. Natuurlijk mocht dat. Dit waren namelijk prettige golven, kom maar binnen jongens.

Eenmaal binnen werden de plannen van de golven duidelijk. Het zou niet bij deze ruimte blijven. Ze verspreidden zich, en gingen op zoek naar lege kamertjes. Alles werd gevuld met de golven. Tot in de kleinste lokaaltjes botsten de golven tegen de muren, kaatsten waar zij kaatsen konden en leken niet meer te stoppen. Opeens werd het duidelijk, dit is een overname. Een prettige, doch vijandige overname waar geen weerstand tegen geboden mocht worden. Zo mooi, dat zou je ook niet eens willen proberen.

Alles moest wijken voor dit spektakel. Zo ook de rechtervoet, deze werd met pauze gestuurd. Langzaam kwam de omgeving tot stilstand, die was niet meer belangrijk. Het voorhoofd werd tussen de handen geplaatst, op het konijntje dat nog steeds op subtiele wijze in toom werd gehouden. De magische golven gingen voort, ze namen geen genoegen meer met de kamertjes, maar gingen de voegen en kieren en spleten in, die eerder nooit waren ontdekt. Onstopbaar, niet alleen nog maar te zien en te horen, ook te voelen nu. Hij liet het konijntje los om met zijn handen de golven te voelen die zich tot aan de oppervlakte van zijn onderarmen hadden genesteld. Geweldig dit! Dit zou niemand durven dromen. Dit zou niemand durven hopen. Niet te veel over nadenken anders gaat het weg. Ontspannen nu. Genieten. Hij hangt zijn hoofd over zijn portier heen en kwijlt op het gras. Een vloeibare zondag als geen andere…

Leuk artikel? Deel het met anderen: