Voetbal is maar bijzaak

Door
26 april 2014
Reacties (0)

Voetbal is de mooiste bijzaak van het leven, veel mensen zullen dat bevestigen. De laatste competitiewedstrijd in eigen huis tegen Sparta illustreerde dat nogmaals.

De wedstrijd ging nergens meer om, de titelstrijd was voorbij en beide ploegen waren al bezig met de voorbereiding voor de nacompetitie. De laatste kans om promotie af te dwingen.
Ik kan er kort over zijn: er vielen geen doelpunten, het werd even stilgelegd wegens onweer, er was een optreden van Jan van Est en iedereen had het naar zijn zin.

Bij FC Dordrecht is voetbal namelijk echt vaak bijzaak. Natuurlijk kijken we graag naar een spannende strijd om de bal, juichen we als er wordt gescoord en balen we als de tegenstander dat nog vaker doet. Maar op de tribunes gaat het ook over andere zaken. Tussen de voorzetten en overtredingen op het veld wordt er bijgepraat over van alles: van gezondheid tot de nieuwe relatie van de buurvrouw. Een saaie wedstrijd betekent dat we nog meer op de hoogte zijn van het wel en wee van onze medesupporters. Ik vind dat het leuke aan de club, hoe verschillend iedereen ook is, FC Dordrecht brengt ons samen.

Als supporter houden we ook allemaal van Nel, de steward. Ze is geliefd op de Noord tribune omdat ze mensen altijd  vriendelijk vraagt of ze zich willen gedragen, een methode die beter aanslaat dan ‘hup, vuist erop’. Nel is hier de baas, geen discussie over mogelijk.
De wedstrijd tegen Sparta was ook haar laatste wedstrijd als steward, na al die jaren wilde ze het wat rustiger aan doen. Om haar te bedanken voor haar trouwe dienst hadden de supporters een mooi afscheid voor haar georganiseerd. Niet uitgebreid op de middenstip, want ze houdt niet van al die aandacht maar gewoon in haar vak en tijdens de wedstrijd.
Terwijl er op het veld achter een bal aan werd gerend hadden we alleen nog maar oog voor de kleine maar dappere Nel die met tranen in haar ogen toekeek hoe een spandoek ter ere van haar werd uitgerold. Daarna werd de Noord tribune omgedoopt tot de ‘Nel tribune’, symbolisch ondersteunt door een straatnaambordje wat ze zelf mocht onthullen.

Het leidde tot nog meer tranen en nog meer applaus, op het veld begrepen ze er waarschijnlijk niks van. Maar niemand interesseerde zich op dat moment voor het voetbal, dat was bijzaak.

Leuk artikel? Deel het met anderen:

Over Almere City (marketing)

Geplaatst op 11 april door
almere city FC

Denkend aan Almere City, zie ik de tekst op de stoep voor de ingang van het uitvak: “Welkom in de Almeerse Hel”. Vergeleken met de vreselijke slogans die sommige gemeentes zich veroorloven (“Doe het in Dronten”, “Eenmaal, andermaal, Stadskanaal”) in ieder geval een kreet die de spijker op de kop slaat. Alhoewel, meestal is het […]

Lees verder... Reacties (1)