Voorbeeld hangjongeren weggepest

Door
9 mei 2016
Reacties (3)

Afgelopen bevrijdingsdag dachten een aantal vrienden van mij om met een klein groepje mensen i.p.v. in de stad te gaan zuipen en het rustig aan te doen met een bbqtje in het wantijpark. Er waren uiteraard wat alcoholische versnaperingen aanwezig maar geen overdreven hoeveelheden. De bbq was hoog genoeg en ze hadden ruim genoeg vuilniszakken meegenomen zodat ze het park netjes konden achterlaten. Nog geen uur nadat ze aan waren gekomen kwamen er twee agenten in burger langs. En dat frustreerde ze totaal:

Een van de agenten zei dat hij iets zag wat hem niet beviel. Mijn vrienden gingen er vanuit dat hij het over wat afval had dus zeiden ze meteen: “Geen zorgen, we hebben ruim voldoende vuilniszakken mee en we ruimen alles op.” Maar het ging dus om de alcohol die ze aan het drinken waren. Puntje bij paaltje hebben ze 2 boetes van €90 per stuk gekregen.

Voorbeeld hangjongeren

Ze zijn al vaker beboet in het Wantijpark voor ‘dingen’. Soms terecht en soms niet terecht. Bijvoorbeeld over de hoogte van een bbq, want volgens hen staat daar niets over in een APV. Tijdens die keren was er altijd alcohol aanwezig en werd er nooit wat over gezegd. Wat het punt is, is dat het groepje eigenlijk een soort voorbeeld hangjongeren zijn aangezien ze altijd het beste voor hebben met het park.

Moet dat dan maar…

De realiteit is dat je in Dordrecht voor goed, normaal gedrag word afgestraft en wij (ja, ook ik) het zat zijn. Moeten ze dan wel gaan rellen in de stad? Moeten ze dan maar wel die slechte groep worden? Wij weten het niet meer. Wat ik wel weet is dat hun bevrijdingsdag is geruïneerd en dat ze NOOIT meer in het wantijpark gaan chillen omdat er niet duidelijk word aangegeven wat wel en niet mag, omdat ze weten dat ondanks goed gedrag vertonen er altijd wel iets is wat ze fout doen en ze aan het eind van de maand ervoor mogen gaan lappen. Het enige waar zij bevrijd van zijn is €180 die ze met z’n alle mogen splitten. Het is een eind van een era en dat mag de gemeente best wel eens in gaan zien

(Deze column is gebaseerd op de woorden en irritatie van Kevin Stam)

Leuk artikel? Deel het met anderen:
 • Kees Klok

  Je hebt groot gelijk, die betutteling gaat veel te ver. Toch doe ik ook even mee, hoor: splitten is geen Nederlands, dat noemen we onder elkaar (ver)delen.

 • Joop

  Voorbeeldhangjongeren is één woord.

 • Stefan Den Hartog

  Uit de APV Dordrecht http://decentrale.regelgeving.overheid.nl/cvdr/xhtmloutput/Historie/Dordrecht/90973/90973_1.html:
  “Het is verboden op een openbare plaats alcoholhoudende drank te nuttigen indien dit gepaard gaat met gedragingen die de openbare orde verstoren, het woon- en leefklimaat aantasten of anderszins overlast veroorzaken”

  Als jullie geen overlast hebben veroorzaakt is dit dus niet gebeurd.

  “Het is verboden op een openbare plaats, die deel uitmaakt van een door het college aangewezen gebied, alcoholhoudende drank te nuttigen of aangebroken flessen, blikjes en dergelijke met alcoholhoudende drank bij zich te hebben.”

  Maakt het Wantijpark deel uit van deze gebieden? Al sla je me dood. Ik zou eens kijken of je dit kan aanvechten.

Dikke doei

Geplaatst op 1 maart door
idordt comateus

iDordt is Comateus. Al een tijdje eigenlijk. Sinds juni 2016 posten we niks meer. De energie om zinloze stukjes te tikken over Dordrecht was een beetje op. Misschien komt het nog eens en beleeft iDordt een doorstart. Voorlopig even niet.iDordt was een initiatief van Marco van Schaardenburgh. Meer info vind je op 10Duizend.nl. Vragen, ideeën […]

Lees verder... Reacties (0)