Vorige week niets, nu álles

Door
14 september 2013
Reacties (0)

Emile van de Velde is naast journalist ook Dordt supporter en een beetje in de war. Waarom zijn we bedroefd terwijl we bovenaan staan? 
Het gevoel van een voetbalsupporter kan soms erg bedrieglijk zijn. Na de 2-1 nederlaag in Helmond (louter vanwege een in blessuretijd gegeven penalty waarvoor de scheidsrechter een korte periode van opsluiting verdiende; en ook kreeg) leek het meegereisde Dordtse legioen wel in rouw.
Vreemd, want het verstand (lees: de ranglijst) zegt iets heel anders dan dat gevoel. We staan immers gewoon nog bovenaan in de Jupiler League.
Vorige week bedroog dat gevoel óók. Na de 5-0 tegen VVV Venlo hosten spelers en supporters in de uitpuilende kantine alsof zojuist het kampioenschap was behaald. Verstand en ranglijst zeiden echter iets heel anders: dat we bovenaan stonden máár er nog helemaal geen titel binnen was.
Die titel, die pakken we vrijdag 20 september pas, als Willem II de Krommedijk bezoekt. Na de 5-0 van vorige week hadden we niets, en na de 2-1 nederlaag van deze week juist álles.

Tekst: Emile van de Velde
Filmpje & foto: Martin Berkhout
Leuk artikel? Deel het met anderen:

Over Almere City (marketing)

Geplaatst op 11 april door
almere city FC

Denkend aan Almere City, zie ik de tekst op de stoep voor de ingang van het uitvak: “Welkom in de Almeerse Hel”. Vergeleken met de vreselijke slogans die sommige gemeentes zich veroorloven (“Doe het in Dronten”, “Eenmaal, andermaal, Stadskanaal”) in ieder geval een kreet die de spijker op de kop slaat. Alhoewel, meestal is het […]

Lees verder... Reacties (1)