Vrijkaarten – Amy @The Movies

Door
27 augustus 2015
Reacties (0)

Iedere week geeft iDordt vrijkaarten weg voor een evenement voor het komende weekend. Vandaag is het de beurt aan The Movies en mogen wij twee kaarten weggeven voor de documentaire “Amy”, een prachtig portret over Amy Winehouse.

Cinema the Movies

The Movies is een premieretheater waar wekelijks enkel van de nieuwste releases vertoond worden. Dit zijn met name films die ontstaan zijn vanuit een creatieve dadendrang van een regisseur of scenarioschrijver en niet vanuit zakelijke motieven van een producent of een marketingafdeling.

Amy

Met haar fenomenale stem en muzikale talent, behoort zij tot één van de grootste iconen van deze eeuw. Als dé superster van een generatie en een authentieke jazzartiest pur sang, schreef en zong Amy vanuit het diepst van haar hart. Ze gebruikte haar muzikale gave om haar persoonlijke problemen te uiten.
De combinatie van haar rauwe eerlijkheid en haar talent resulteerde in enkele van de origineelste en meest bejubelde nummers van deze eeuw, waarvoor zij bekroond werd met zes Grammy Awards. Haar wereldwijde succes had echter ook zijn keerzijde en veroorzaakte een opdringerig en genadeloos mediacircus, dat in combinatie met haar roerige relaties en rock-‘n-roll levensstijl zijn tol begon te eisen.

Op 23 juli 2011 overleed Amy Winehouse aan alcoholvergiftiging. Ze was 27 jaar oud.

De met een BAFTA bekroonde regisseur Asif Kapadia (SENNA, Beste Documentaire over Formule 1 legende Ayrton Senna) maakt met AMY een modern, aangrijpend en onmisbaar portret. Gebruikmakend van nooit eerder vertoonde archiefbeelden en tot nu toe onbekende nummers, schildert hij een fascinerend beeld van ‘the girl behind the name’.

Meedoen

Als jij graag twee vrijkaarten wilt winnen voor Amy dit weekend in The Movies, laat dan hieronder of op de Facebookpagina van iDordt een reactie achter! Morgenochtend trekken wij dan uit alle reacties een winnaar!

Leuk artikel? Deel het met anderen:

Wordt Dordt leuker als je ouder wordt?

Geplaatst op 26 januari door
Vleeshouwersstraat-2

Dit weekend was ik weer eens te vinden in het Energiehuis. Eerst een drankje in Khotinsky, daarna een concert in Bibelot (Will and the people dit keer). Hartstikke leuk altijd. En toch mis ik het oude Bibelot. Of nouja, het is allebei geweldig, op hun eigen manier. Het oude Bibelot was zo’n bijzondere locatie, in […]

Lees verder... Reacties (8)

Vrijkaarten – Paniek! in Dordrecht @ Ovis

Geplaatst op 10 december door

Iedere week geeft iDordt vrijkaarten weg voor een evenement voor het komende weekend. Vandaag geven we 2 kaarten weg voor een mega birthday party op 12 december: Paniek! in Dordrecht in Ovis. OvisDit feest is het eerste feest dat wordt gehouden in de Grote Zaal van Ovis. Ovis is de nieuwe uitgaansgelegenheid in Dordrecht. De […]

Lees verder... Reacties (1)