Vroeg of laat

Door
5 februari 2015
Reacties (1)

“Wat ga je vroeg weg?”, vroeg mijn collega.

“We spelen tegen Zwolle vanavond dus morgen ben ik wat later.”

“Nou laat ze winnen hè!”

 

Ondanks de laatste plaats op de ranglijst en het vroege vertrek rijdt er vanavond gewoon een supportersbus naar Zwolle. Op het laatste moment neemt buschauffeur Rinus nog een goede beslissing. “Laten we vanwege het weer maar de A28 nemen in plaats van de A50, zegt hij.” Onderweg krijgen we al snel berichten van supporters – die vroeger zijn vertrokken – dat zich inmiddels horrorfiles vormen op de A28. Ook de spelersbus had blijkbaar die route genomen. Er moest een politie-escorte aan te pas komen om de spelers naar het stadion te laten komen. Achter me vraagt iemand zich af of de scheidsrechter de wedstrijd vast laat beginnen als de spelers er nog niet zijn…Niet alleen de spelers hebben last van wedstrijdspanning blijkt maar weer.

De wedstrijd begint uiteindelijk maar een kwartier te laat. Vanaf de aftrap is duidelijk dat FC Dordt het initiatief aan de tegenstander laat. Zwolle krijgt al vroeg een aantal kansen.  ‘Kurtostand-in’ Robbert te Loeke laat Dordt stand houden. Maar vroeg of laat moet dit fout gaan. En inderdaad strandt FC Dordrecht laat in de eerste helft. Stef (om de één of andere reden worden bij FC Zwolle alleen de voornamen van spelers omgeroepen) laat als eerste het net bollen: 1-0.

De tweede helft laat een ander FC Dordrecht zien: meer balbezit, maar echt gevaarlijk wordt het pas als ten Voorde en Pisas het veld inkomen voor Ojo en Slory. Ten Voorde had – met nog een minuut of 10 op de klok – de 1-1 op zijn sloffen, maar laat Zwolle ontsnappen. Het bleek gelijk het laatste wapenfeit van FC Dordrecht. Zwolle zet aan en scoort de 2-0 (Sheraldo, na een elleboogstoot op van Overeem), de 3-0 (mooi schot van Ben) en ook nog de 4-0 (Stef met zijn tweede).

Het werd laat voor de meegereisde supporters, die de volgende dag weer vroeg op moesten. Maar  elke supporter beseft: vroeg op laat worden we beloond voor ons lijden/strijden.

Laat ons juichen!

 

Leuk artikel? Deel het met anderen:
  • Kees Klok

    En zo is het! Zaterdag juichen we Dordt naar de overwinning op ADO.

Over Almere City (marketing)

Geplaatst op 11 april door
almere city FC

Denkend aan Almere City, zie ik de tekst op de stoep voor de ingang van het uitvak: “Welkom in de Almeerse Hel”. Vergeleken met de vreselijke slogans die sommige gemeentes zich veroorloven (“Doe het in Dronten”, “Eenmaal, andermaal, Stadskanaal”) in ieder geval een kreet die de spijker op de kop slaat. Alhoewel, meestal is het […]

Lees verder... Reacties (1)