Vuurwerkvrije zones: top of flop?

Door
27 december 2015
Reacties (17)

Dit jaar mogen er rond ziekenhuizen, verpleeghuizen, woonzorgcentra voor ouderen, op schoolpleinen en in parken geen vuurwerk afgestoken worden. Voor 31 december 18.00 uur mag er niets de lucht in en na na 1 januari 02.00 uur ook niet meer. Maar gaat dit werken?

De politie zegt dit verbod streng te handhaven. Maar is het niet zo dat als iets niet mag het juist aantrekkelijker wordt? Het gaat de gemeente vooral om schade aan gebouwen en in het geval van het park om schade aan dieren. Een andere grote schadepost is volgens mij auto’s. Vorig jaar werd er op het Vogelplein nog een auto opgeblazen. Waarom wordt daar niet beter op gehandhaafd?

Zou de vuurwerkvrije zone niet te maken moeten hebben met bepaalde en specifieke locaties hier in Dordrecht? Nou ben ik over het algemeen geen voorstander van vuurwerkvrije zones, maar als je het dan toch wilt als gemeente, doe het dan wel slim. Nu gaan de mensen die het leuk vinden om met vuurwerk schade aan te richten toch gewoon andere zones zoeken? Ligt het niet gewoon aan bepaalde buurten waar meer vandalisme door vuurwerk is?

Wat vindt Dordrecht van de vuurwerkvrije zones? Gaat het werken? Of floppen?

Leuk artikel? Deel het met anderen:
 • Erik

  Er staat elk jaar een peleton aan ME op het vogelplein en ondanks die stregne controle werd er toch een auto opgeblazen.
  Het is symptoom bestrijding. Zo lijkt het alsof de gemeente iets doet voor de klagende mensen.
  Er wordt nu al afgestoken,dat mag ook niet.
  Maar zo lang je 100km naar het zuiden zonder problemen het hele jaar vuurwerk kan kopen,doe je niks aan de knal overlast.
  Mensen moeten ook bij zichzelf te rade gaan wat overlast is en of je je er biet aan stoort JUIST omdat er zoveel over gesproken wordt.

 • Keuringsdiensd van Wahrheit

  Een door de gemeente voor alle inwoners (van onze belastingcentjes betaalde) georganiseerde grootse vuurwerkshow – of milieuvriendelijker een Disneyland machtige lasershow op windenergie – b.v. vanaf de Zwijndrechtse brug, of anders op het Scheffersplein, of het obligate Groothoofd, wellicht vanaf het Gezondheidspark, desnoods WTF vanaf het ‘Mislukte Journalistenplein” in Stadspolder,…. ja, en elders in de stad overal ten alle tijden tijdens oud/nieuw een vredige stilte, why not……?

  • Martin Neyt

   Het is ‘Stadspolders’, helpertje in de geestelijke gezondheidszorg.

   • Keuringsdiensd van Wahrheit

    p.s.
    Desnoods WTF vanaf het “MIslukte Journalistplein” in de omgeving van Stadspolderring of the Lords, of de fokking Koikarpersteeg in Sterrenburg, zoek het maar uit…
    Happy New Year!

    • Martin Neyt

     Of vanaf de Paul Rat(h) Laan, nabij de Wanna-be-DJ-steiger en de Ik-ben-koekerderkoek-maar-wil-wel-anderen-de-maat-nemen-brug.

     • Keuringsdiensd van Wahrheit

      (Moderator where are you…?)

      Ja en nu, kom even langs Polderman zou ik zeggen, krijg je een borrel van me, kopstootje of zo ‘) schat ik in, of ben je meer een whiskey single malt snob….

      Maar wederom Adje Hominem en semantische JijBak Prietpraat ,
      Ach ja de ‘Wahrheit; is voor sommigen ondraaglijk, maar succes verder met je onderbuik in 2016!

     • Martin Neyt

      Uh oh, Paul Rat(h) licht andermans doopceel, speelt constant op de man, maar als hij met gelijke munt wordt betaald, moet de moderator komen. De bal kaatsen en ‘m terugverwachten, ouwe. Op de blaren zitten.

     • Keuringsdiensd van Wahrheit

      Hahahaha, kukkel, je hapt alweer!

     • Martin Neyt

      Je bent een twistzieke kaketoe.

     • Keuringsdiensd van Wahrheit

      Dag Martin, BURP!
      [IMG]http://i64.tinypic.com/2w4jnnd.jpg[/IMG]

     • Keuringsdiensd van Wahrheit

      Dag Martin, BURP!

     • Martin Neyt

      Zal je anonimiteit herstellen en de verhullende berichten verwijderen. Krijg namelijk net in mijn oortje te horen dat mijn miezerige teksten alhier niets opleveren and I’m only in it for the money, zodoende.

      Op naar een nieuw jaar vol psychotische waarheden, Wahrheit!

 • Keuringsdiensd van Wahrheit

  Dag Martin, BURP!

 • Keuringsdiensd van Wahrheit

  Dag Martin, BURPP!

 • Keuringsdiensd van Wahrheit

  Dag Martin, BURPPPP!

 • Keuringsdiensd van Wahrheit

  Dag Martin, BURPPPPPPPPPPPPPPPP!!!

 • PieterWolters

  Volgens mij zorgen vuurwerkvrije zones alleen maar voor meer kosten en werk om het te handhaven. Buiten de gebruikelijke kosten moeten ook deze gebieden worden bewaakt.

Dikke doei

Geplaatst op 1 maart door
idordt comateus

iDordt is Comateus. Al een tijdje eigenlijk. Sinds juni 2016 posten we niks meer. De energie om zinloze stukjes te tikken over Dordrecht was een beetje op. Misschien komt het nog eens en beleeft iDordt een doorstart. Voorlopig even niet.iDordt was een initiatief van Marco van Schaardenburgh. Meer info vind je op 10Duizend.nl. Vragen, ideeën […]

Lees verder... Reacties (0)