Wadappes heeft niet gestemd

Door
19 maart 2015
Reacties (0)

Ik heb niet gestemd en dus mag ik niet meer meepraten. Het volk was aan de beurt en ik heb verzaakt. Ik had de kans om de wereld te veranderen maar ik heb deze niet aangepakt. Gisteren heb ik heel de halve dag met mijn jas aan bij de deur gestaan. Gaan of niet gaan, ik kon maar geen besluit nemen: ik moest wel maar ik wilde niet.

De gevolgen waren mij bekend. Niet stemmen betekent geen stem hebben, geen mening, geen invloed. Bij alles wat ik ga schrijven, al waar ik over ga klagen, en klagen zal ik, kan ik de opmerking “had je maar moeten gaan stemmen” verwachten. Wat een gemiste kans.

Halverwege de dag heb ik mijn jas uitgedaan en ik moest janken. Ik moest stevige tranen laten en mijn schouders schokte dan ook hevig tijdens deze uitbarstingen. Toen de waterlanders uiteindelijk zelfs in mijn tomatensoep belandden, ging mijn verdriet over in woede. Wel vuile tyfussoep, die ging zo, in één soepele beweging, met een geweldige boog tegen de ramen aan. Ook de tafel waarop de soepkom tot dat moment zo lekker had kunnen bivakkeren moest er aan geloven. Met twee handen pakte ik het blad beet en smeet de tafel linea recta mijn televisie in. Wat staat er verder binnen handbereik? Mijn gitaar. Mijn peperdure gitaar, gesigneerd door een of andere klootzak waarvan ik de naam ontschoten ben, daar denk je niet aan als je woedend spullen stuk aan het smijten ben. Díe gitaar dus, die klotegitaar, die ging ik eens goed verrot rammen, maar waartegen? Schade wil ik zien, niet te vergoeden schade wil ik toebrengen aan mijn spullen want ik heb het goed verziekt voor mezelf. Niet wezen stemmen, hoe kon ik het in mijn hoofd halen?

Wacht eens even… niet wezen stemmen? Was ik daarom mijn inboedel aan het slopen? Zat ik daarom in mijn soep te janken? Ik ben helemaal nog nooit wezen stemmen! Ik weet niet eens hoe het moet! Jezus, waar heb ik me al die tijd druk om gemaakt zeg. Stemmen… haha dat kan mij toch zeker geen reet schelen? Schijnheilig gedoe allemaal, achterlijke poppenkast. Kiezen door wie je genaaid gaat worden, dat is wat het is. Er is nog nooit iets echt veranderd, altijd dezelfde praatjes zonder gevolgen. Stemmen, en op wie dan in godsnaam? Op een of andere klootviool die in een net pak, met een gore grijns op zijn evenzo gore smoel hier in de binnenstad heeft staan te verkondigen dat hij weet wat ik nodig heb? Drank, drugs en hoeren, dát heb ik nodig! Gaat meneertje dat voor mij regelen? Ik dacht het niet. Stemmen, ik peins er niet over. Inspraak mijn reet. Ik heb zin om te zuipen. Mijn stem gaat naar degene die de tyfuszooi in mijn huis komt opruimen. Ik ga naar de kroeg, waar ik echte keus heb, Mijn stem gaat onmiddellijk naar de whisky.

Leuk artikel? Deel het met anderen: