Wadappes Newsflash

Door
8 augustus 2013
Reacties (0)

NNNNNewsflash! Ben je net terug van vakantie en ben je benieuwd wat er allemaal is gebeurd in onze wereldstad? Verwen jezelf dan met deze Dordtse Newsflash!

Het grootste nieuws is van bijbelse proporties. John Huibers, alias de zwakzinnige botenbouwer, dreigt met zijn ark te vertrekken uit Dordrecht. Na alles wat de gemeente betekend heeft kan dit niet anders worden omschreven dan verraad van niveau Judas. Uiteraard wast deze farizeeër in een reactie zijn handen in onschuld maar als de haan straks driemaal gekraaid heeft is meneer al lang en breed richting Jeruzalem vertrokken.

De fietstaxi is terug in Dordrecht. Op zaterdag en koopzondag kun je gebruik maken van dit uiterst ouderwetse vervoersmiddel. Op geheel Thaise wijze zal een onderdaan je voor een habbekrats naar je plaats van bestemming fietsen, tegen een schappelijke vergoeding krijg je uiteraard ook nog een happy end!

Verder consternatie omtrent aircoloze bussen, het zou onverantwoord zijn. Het altijd aanhoudende gejank als de temperatuur weer eens onder de tien of boven de vijfentwintig graden duikt bezorgt menig mens een enorm slappe zak. De NS deed er laatst nog een schepje bovenop: wegens de hitte lieten zij minder treinen rijden, lef hebben ze wel daar. Naast de aangepaste winterregeling wegens bevroren wissels, de herfstregeling wegens blaadjes op de rails en de lenteregeling wegens opspringende lentekriebels is er nu deze achterlijke zomerregeling. Dood aan de NS en een ieder die nog klaagt!

Wat ook niet ongezien voorbij mag gaan: Dordtse orgelbouwer Jan L. van den Heuvel viert binnenkort dat hij vijftig jaar in het vak zit. Nou nou wat interessant. Mijn buurman staat al dertig jaar achter de kassa van Intertoys maar daar hoor je ook niemand over. En wie koopt er nog een orgel deze dagen? Het jubileum vieren van een ouwe lul die rommel maakt die niemand wil hebben moet maar eens een halt toegeroepen worden. Bij deze, ga vooral niet naar dit festijn!

Als afsluiter triest dierennieuws. Het minipaard Jewel van de kinderboerderij is niet meer. Het lichaampje van de kleine rakker heeft het na jaren van excessief drank- en drugsgebruik begeven. De verzorger schijnt het er moeilijk mee te hebben: “Niemand kon zo zuipen als Jewel. Hij zal gemist worden hier op de boerderij. De blije kindergezichtjes als hij in beschonken toestand de schapen stond onder te zeiken, dat zullen we nooit meer meemaken”.

En dan nog het weer voor de komende periode. Hier en daar zon, wind en een buitje. Het barbecueweer krijgt van mij een F.

Leuk artikel? Deel het met anderen: