Wadappes Newsflash Jubileum Edition

Door
26 september 2013
Reacties (0)

Tromgeroffel, start de pauk, licht uit, spot aan: tadaa, Wadappes Newsflash Jubileum Edition. Van de week gaat de deurbel. Een heerlijk wijf met dito prammen staat met een bos bloemen en een bierpakket voor mijn deur. Op mijn vraag waar ik dit aan te danken had kreeg ik als antwoord iets met de woorden Wadappes Newsflash en jubileum. Verder niet echt op de tekst gelet, soms leidt de natuur je even af en krijg je niet alles mee. Toen later bleek dat alleen de bloemen en het bierpakket voor mij bestemd waren, heb ik de deur met bruut geweld dicht gesmeten, mijn nieuwsoutfit met interessante plaksnor uit de kast getrokken en ben met notitieblok op pad gegaan: tijd voor een staaltje commando-journalistiek van de bovenste plank, jubileumstyle!

Na het verplaatsen van de vloeibare inhoud van het bierpakket van flesjes naar maag moest ik even nadenken. Er is zo veel regionaal nieuws, maar zo weinig beschikbare ruimte op de site, welk nieuws ga ik brengen? Het eerste onderwerp was gelukkig een makkie, de frikandellenman bij FC Dordrecht natuurlijk.

Joost ‘derde been’ Broekman, de topper die bij Telstar overbodig bleek te zijn, werd in Dordrecht met open armen ontvangen en met direct resultaat! Bij zijn eerste wedstrijd afgelopen vrijdag vond zijn frikandel XXL gretig aftrek en plotsklaps won FC Dordrecht de periodetitel. Joost is op zijn plaats, waar anders dan in de stad waar de frikandel is uitgevonden hoort hij te staan met zijn kraam. En voor wat hoort wat, dus mag hij mee naar de uitwedstrijd tegen kleine broer Feyenoord vanavond, wat een succesverhaal. Het misselijkmakende gerucht dat Joost gestuurd is door Telstar om onze topspelers binnen korte tijd kilo’s aan te laten komen vegen we van tafel inclusief wegwerpgebaar, wij weten wel beter.

Dan deze week een krantenkop die enkele vragen doet oproepen: “Voorman Perenpartij Zwijndrecht biedt hulp aan voor oprichting Poffertjespartij Dordrecht”. De Perenpartij, oftewel Het Perengenootschap, is ontstaan na wat geneuzel over het kappen van bomen in het Perenlaantje. Vier woorden: who gives a fuck. Allereerst hebben we het hier over Zwijndrecht, en ten tweede bezorgen bomen ons toch alleen maar overlast. Hoe vaak lees je niet over dronken bestuurders die een boom raken, waarbij de algemene gedachte altijd is: had die boom er niet gestaan was er niets aan de hand. En nu wil deze Perenpartij, een naam die bij snelle uitspraak ietwat doet denken aan Pedopartij, ons mooie stadje infiltreren door de Poffertjespartij hier op te richten. Worden er nu ook al poffertjes gekapt? Zijn ze te duur? Wordt er op de pof besteld? Wat is er verdomme aan de hand? De burgers wensen duidelijkheid! Uiteraard betreft dit slechts gekkigheid: prima partij, mooie standpunten, leuke mensen, kop op, ga zo door enzovoorts.

In de rubriek ‘wie zetten we in het zonnetje’ vandaag Edwin van Katwijk, de wijkagent die hoogstpersoonlijk oorlog heeft verklaard aan alle rommelmakers in Oud Krispijn. Je moet maar durven. Kansloze jongeren maken er een pestbende van en Edwin pikt het niet langer. Gewapend met huis-, tuin- en keukenapparatuur gaat hij de strijd aan met rommel en onkruid. De vervuilers heeft hij ook al in kaart gebracht en daar wordt binnenkort actie op ondernomen. Mag ik even een applausje en wat respect voor deze wijkagent, die meer doet dan zijn plicht en wat mij betreft een voorbeeld is voor menig inwoner? Bestaat er al een verkiezing voor wijkagent van het jaar?

Dan was er nog het stadsdebat. Ofwel, stadsdebat.. bejaardendiscussie, dat is een betere benaming. Neem als hoofdonderwerp ‘de vergrijzing van Sterrenburg’ en als locatie een kerk en warempel, je krijgt alleen maar grijsharigen over de vloer, die zelfs al een beetje naar de kist ruiken. Het idee van een stadsdebat is natuurlijk goed, maar probeer dan een klein beetje een afspiegeling van onze inwoners er bij te betrekken. De algemene reactie op de vergrijzing van Sterrenburg bleek ‘nou en’ te zijn, dat krijg je dus als je het alleen bejaarden vraagt. Voetbalsupporters vragen wat ze vinden van al dat voetbal op tv, wat schiet je er mee op. Volgende keer dus meer promotie voor jongeren en een andere locatie graag. Want hoe jonger je bent, hoe gevaarlijker een kerk wordt natuurlijk.

En dan nog het weer: zeer wisselvallig komende periode, van redelijk tot kut. Na regen komt wind en van hoge bomen zaagt men lange planken. Het barbecuecijfer van aanstaande zaterdag is een 4, op een schaal naar keuze. Wel heerlijk weer om de gehakstaaf weer eens lekker door de hand te laten gieren dit weekend. Succes daarmee!

Leuk artikel? Deel het met anderen: