Wat weet jij nog van Wat We Eten?

Door
21 januari 2015
Reacties (0)

Wat weet jij van de aardappel? Hoe wordt de aardappel verbouwd hier in de regio? Ben je wel eens bij een aardappelteler op zijn erf geweest? Weet je welk ras de aardappel heeft die op jouw bord ligt, of waar ie vandaan komt, en maakt dit überhaupt uit?

Om antwoord te krijgen op deze en andere vragen is een Dordts productieteam genaamd Wat We Eten op bezoek gegaan bij boeren uit de buurt, marktkraamhouders, een stadslandbouwinitiatief en in gesprek gegaan met wat we noemen een heuse expert. Het resultaat hiervan wordt 16 februari gelanceerd bij The Movies.

Wil je meer weten wat voor moois de regio te bieden heeft op het gebied van dit ogenschijnlijk bekende product, de aardappel? Zie als influantial – want regionaal voedsel is hot – als eerste deze tv-aflevering, ontmoet een aantal ‘sterren’ uit de productie en geniet van een tweegangendiner waar logischerwijs de aardappel centraal staat!

Zowel aardappelliefhebbers als ‘haters’ zijn welkom! Praktische info.

@FairOnlyThirza
www.facebook.com\faironly

Leuk artikel? Deel het met anderen:

Dit is mijn laatste blog…

Geplaatst op 15 juli door

Ik heb m’n zegje gedaan. In december 2011 voor het eerst, en daarna zo’n beetje trouw iedere week voor zo’n ruim 3,5 jaar. Duurzaamheid was mijn hoofdtopic. Van duurzame evenementen, testpanels, energie tot aan eerlijke handel. Daarnaast passeerden Dordtse activiteiten, een kritische noot richting de gemeente en af en toe een persoonlijk verhaal / mening de revue. Regelmatig bagger afgeleverd, af en toe een stukje waarvan ik dacht ‘best goed gedaan’.

Lees verder... Reacties (2)

Een grijs Drechtsteden

Geplaatst op 8 juli door

Nee, deze blog gaat niet over het weer vandaag. Maar over het feit dat Dordt sneller vergrijst en ontgroent vergeleken met andere steden. Een kant die je niet wilt opgaan als stad. Aan de ene kant zie je in vooral cultureel Dordt jongeren opstaan, zie bijvoorbeeld DOOR, Woorden Worden Zinnen, Brandwerk, Do in Dordt, Zomerklanken, Werkplaats Oost, etc. Helaas, een schril contrast met de wat killere zakenkant in de regio.

Lees verder... Reacties (7)