Wat zal de Toekomst ons brengen?

Door
29 oktober 2013
Reacties (5)

“Code rood, maatschappij- ontwrichtende omstandigheden, in Amsterdam worden mensen geadviseerd binnen te blijven, trainingshal naast De Toekomst door storm verwoest.”
Ik citeer zomaar wat nieuwsberichten en weet dat ik om 18.15 uur de bus neem naar De Toekomst. Geen teletijdmachine maar de supportersbus naar Jong Ajax- FC Dordrecht. Met 25 man trotseerden wij de wind en regen om FC Dordrecht te zien spelen. Er zijn mensen voor minder gesneuveld.
Maar koplopers kunnen tegen een stootje en dus kunnen de aanhangers van de potentiële kampioenen dat ook wel.

Het jeugdcomplex van Ajax zag er treurig uit, de ingestorte trainingshal lag er in natte flarden bij en het uitvak waar wij mochten plaatsnemen was niet veel fraaier. Positief bekeken: het was in ieder geval niet stuk. En zolang het niet regende was het best te doen. Het regende alleen wel en soms best hard. Maar met het zicht op de Dordtse helden werd alles een beetje aangenamer, ze waren niet bang voor een paar Godenzonen. Dat er nog wat restafval van Ajax 1 meevoetbalde maakte niet uit, eigen kracht eerst. En zo kwam de teller al na een half uur op 0-1 te staan. Giovanni Korte was de eerste die Kenneth Vermeer verbijsterd achterliet. Enkele minuten later was het Ajax speler Vermeij die verbijsterd was, hij kreeg rood vanwege het neerhalen van dezelfde Korte. Wat een plaaggeest, die dappere ADO huurling. In de rust schuilden we tegen een glazen plaat die ons enige bescherming gaf tegen de slagregens, ik denk dat de weergoden niet bepaald aan onze kant stonden.

De tweede helft speelde Dordt onze kant op, psychologisch gezien altijd goed. De 25 Dordt supporters waren in ieder geval een stuk enthousiaster dan de 230 andere supporters die hoog en droog wel op een tribune mochten plaatsnemen. Toen Paul Gladon de 2-0 aantekende namens de Dordtenaren was de kou en nattigheid als sneeuw voor de zon verdwenen. Voorzichtig sprongen we omhoog, bang om uit te glijden. Dit ging een legendarisch avondje worden. En toen wisten we nog niet eens dat Adnan Alisic zo’n mooie 3-0 ging scoren. Met een prachtige boog omzeilde de bal doelman Vermeer. Hij probeerde de bal nog uit het net te kijken maar die poging mislukte. Voor Kenneth geen uitje naar Brazilië deze zomer. Ondanks de nattigheid die wij als supporters voelden was er verder geen vuiltje aan de lucht, wij blijven nog wel even bovenaan staan. Als kers op de taart scoorde Yoëll van Nieff in de laatste minuut nog even een fraaie 4-0, gewoon omdat het kon.

Verkrampt door de kou strompelden we de bus in, met in onze handbagage drie verdiende punten. We dachten allemaal hetzelfde: vanavond hadden wij als Dordtenaren het troosteloze Amsterdam een klein beetje laten stralen. Wij zijn FC Dordrecht, u hoort nog van ons (in de toekomst).

 

 

 

Leuk artikel? Deel het met anderen:
 • John

  Ik hoorde engelen over Dordtenaren die alsmaar bleven zingen……..

 • chris1

  nat maar voldaan terug uit a.dam met 3 ik zeg 3 punten.

 • Dennis ‘ 7C64D947

  WIJ STAAN BOVENAAN!!!!

 • 078

  En weet je wat het jammere is? Vrijdag zit er weer 2500 man terwijl je eerste staat. Ik ben er en de overige mensen die er altijd zijn ook maar blijkbaar vind iedereen het doodnormaal dat Dordt eerste sta en trekt dat geen extra publiek. Je moet nu toch minimaal 3000 man gemiddeld trekken, helaas zit dat er alleen in als er iets te winnen valt of als de tegenstander aansprekend is.

 • 078

  Ps; Dennis hieronder of hierboven; wie is wij? Je bent zo te zien voor feyenoord en nu even voor Dordt totdat we weer achtste staan zeker? Kakkerlak..

Over Almere City (marketing)

Geplaatst op 11 april door
almere city FC

Denkend aan Almere City, zie ik de tekst op de stoep voor de ingang van het uitvak: “Welkom in de Almeerse Hel”. Vergeleken met de vreselijke slogans die sommige gemeentes zich veroorloven (“Doe het in Dronten”, “Eenmaal, andermaal, Stadskanaal”) in ieder geval een kreet die de spijker op de kop slaat. Alhoewel, meestal is het […]

Lees verder... Reacties (1)