Wéér geen Europees voetbal

Door
28 oktober 2015
Reacties (6)

Capelle thuis. Voor de beker. Een wedstrijd die je als betaald voetbalclub alleen maar kan verliezen.

Wat dan ook gebeurt. In de verlenging. Door een wereldgoal.

Op de tribunes werd al gespeculeerd over Vladivostok uit. De achtste finales van de KNVB beker lonkten, want tegen de amateurs van Capelle zou toch wel gewonnen worden? Daarna restte ons nog maar 4 wedstrijden tot de Europa League. Zoals zo vaak in het leven van een Dordt-supporter werd het een deceptie.

De twee helften waren het aangluren amper waard. Wederom wist Dordt tegen een zeer verdedigend ingesteld team weinig tot niks te creëren. Sterker nog, de beste kansen waren voor de bezoekers. Gelukkig deed Peter Leeuwenburgh zijn werk uitstekend en hield zijn goal leeg.

En dan. Dan wordt zo’n wedstrijd een wedstrijd waar je als supporter van een amateurclub van droomt. Je houdt het uit tot de verlenging. En juist in de tweede helft van de verlenging staat de keeper van de tegenpartij iets te ver voor zijn goal. Een schot van oud-Feyenoorder Jordao Pattinama van een meter of 40 valt precies over keeper Leeuwenburgh heen in de kruising. 0-1. Dan kan je als Capelle-supporter gillen. Als Dordt-supporter huilen.

Een laatste offensief mocht niet baten. Je bent gewoon uitgeschakeld. Door een amateurclub. Weg Europese aspiraties…

En als je dan na afloop als speler ook nog ruzie krijgt met je publiek, dan weet je het wel. Snel vergeten dit. Uithuilen, oppakken en vrijdag weer voor 3 punten gaan.

Helaas wordt het volgend jaar geen dus Vladivostok uit.

Stiekem toch ook niet zo heel erg.

Leuk artikel? Deel het met anderen:
 • Martin Neyt

  Tjonge jonge, dat je daar dan ook al van verliest….

 • tommykolkman

  Capelle is een fixe Topklasser. Waar jongens centen krijgen. In de Topklasse voetballen is soms gewoon lucratiever dan de Juup. Het is dus een goed team dat, als ze even gas geven, ook gewoon een Jupiler League club kunnen pakken. Waarvan akte.

 • Erik

  Ruzie met het publiek? Het publiek liet zich van haar slechtste kant zien.
  De spelers voor kankermongolen uit maken en bier over ze heen gooien.
  Ik zou je ook over het hek trekken. Schande!!

  • Hans

   het was inderdaad niet bepaald fris.

 • 078

  Hoe bedoel je ook al? Kan een keer gebeuren hoor, zeker gezien dat ze maar 1 niveau lager spelen.
  Dordt staat gewoon in de subtop hoor en dat is onze plek. Vorig jaar was een bizarre uitschieter, dat is niet de norm.

  • Martin Neyt

   Misschien is FCD wel hobby’isme, waar derhalve geen enkele vorm van kritiek op mag worden geleverd.

‘Psst, club kopen?’

Geplaatst op 19 april door

Het schrijven van de stukjes over FC Dordrecht op idordt.nl gebeurt via een ingenieus roulatiesysteem waarbij een groepje supporters elk zo’n 3, 4 wedstrijden per seizoen voor de kiezen krijgt. Omdat ikzelf tot nu louter wedstrijden tegen Rotterdamse clubs toegewezen kreeg, heb ik daar enige tijd geleden in een overmoedige bui (het zou kunnen dat […]

Lees verder... Reacties (3)

Schoolreisje

Geplaatst op 8 maart door

"Ga je naar de uitwedstrijd tegen Groningen? Je bent gek!"Die opmerking schoot deze week meermaals door mijn hoofd. Ben ik gek omdat ik met de nummer laatst uit de eredivisie vol plezier de bus instap om 3 uur heen en 3 uur terug te reizen naar een sterkere tegenstander?

Lees verder... Reacties (0)