Wie maakt er een punt over de glazen bij FC Dordrecht?

Door
7 december 2013
Reacties (0)

Soms kan een resultaat op meerdere manieren worden opgevat. Denk aan een glas dat soms halfvol en dan weer halfleeg is. Een ervaren FC Dordrecht supporter zal na vanavond ook op twee gedachten hinken en dat is na de afgelopen weken wennen.

Een week na het gewonnen punt in Volendam stond vanavond weer een lastig duel op het programma. De Graafschap hoort bij de clubs met de grootste begrotingen in deze competitie en heeft een zeer degelijk elftal op het veld staan. In de uitwedstrijd eerder dit seizoen had Dordt er 95 minuten voor nodig om de Superboeren op de knieën te krijgen. Dat duel hebben de gasten nog vers in het geheugen liggen, dat kan haast niet anders.

De wedstrijd kwam maar traag op gang, beide trainers hadden hun manschappen duidelijk met veel tactische instructies het veld ingestuurd. Grootste slachtoffer van deze opdrachten was de Doetinchemse doelman Theo (op de tribune al snel Thea genoemd dankzij zijn roze shirt) Zwarthoed. Die werd door zijn maten continu opgezadeld met de bal en stond minutenlang te peinzen naar wie hij hem ging schieten. Soms kon een Dordtse aanvaller hem dwingen om een keuze te maken, maar na een breedtepass krijg Theo hem direct weer terug.
In de 24e minuut belande echter een bal van zijn voet in een wirwar van spelers. De bal kwam uiteindelijk voor de voeten van Anco Jansen, die ongehinderd opstoomde richting het doel. Zonder gehinderd te worden, kan hij rustig een hoek uitkiezen en de bal langs Warner Hahn schieten.

De beste reactie op een tegentreffer is direct de gelijkmaker binnenschieten. Voordat soort klusjes lijkt Yoëll van Nieff, die vanavond maar liefst twee Bronzen Stieren in ontvangst mocht nemen, in de wieg gelegd. Een vrije trap vanaf 20 meter wordt door hem feilloos over de muur en onder de lat binnen geschoten! De stand is weer gelijk! Vervolgens wordt de bal weer ingeleverd bij Theo, die nog steeds moeite heeft om te beslissen wat ermee te doen. Het rustsignaal is voor hem dan ook een flinke opluchting, hij levert de bal dit keer wel snel in, bij de scheidsrechter welteverstaan.

Na rust blijft het spannend, de trainers hebben weer een bak aan tactiek over hun teams gestort en het geschuif op het veld wordt voortgezet. Grote kansen blijven echter uit. Een half uur voor tijd gaat er dan toch een golf van opwinding door het stadion, want een kleine Hagenees heeft zijn trainingspak uitgedaan en rent met snelle pasjes het veld in. Giovanni Korte, ook al beloond met een Bronzen Stier, mag de beslissing gaan forceren. Dat lukte hem immers al vaker dit seizoen, al blijft het vanavond bij één klein kansje. Enkele minuten voor tijd is Linssen namens de bezoekers nog eenmaal dichtbij de beslissing, maar behoedt Warner Hahn de Schapenkoppen van een verliespartij.

Dus ja, één punt in de pocket. Op de tribunes en in het supportershome proberen de fans zich tevreden te praten, maar in alles proef je toch een lichte teleurstelling. Waar een zelfde punt in Volendam nog een grote glimlach opleverde, is de sfeer toch wat gelaten. Terwijl als je naar de afgelopen twee seizoenen kijkt, 10 punten uit 4 wedstrijden tegen de Graafschap een prima resultaat is. En een gelijkspel tegen een directe achtervolger, zij komen in ieder geval niet dichterbij.
Uiteindelijk lijkt de weegschaal toch door te slaan in het voordeel van de optimisten, want na het zien van de ranglijst blijkt het Herfstkampioenschap nu echt in de pocket te zijn. Trainer Harry koestert het punt en technisch directeur Marco Boogers twittert dat je soms tevreden moet zijn met een gelijkspel. Ik neem nog een halfvol glaasje bier…..

(foto: Martin Berkhout)

Leuk artikel? Deel het met anderen:

Over Almere City (marketing)

Geplaatst op 11 april door
almere city FC

Denkend aan Almere City, zie ik de tekst op de stoep voor de ingang van het uitvak: “Welkom in de Almeerse Hel”. Vergeleken met de vreselijke slogans die sommige gemeentes zich veroorloven (“Doe het in Dronten”, “Eenmaal, andermaal, Stadskanaal”) in ieder geval een kreet die de spijker op de kop slaat. Alhoewel, meestal is het […]

Lees verder... Reacties (1)