Wij gaan promoveren!!!

Door
18 mei 2014
Reacties (5)

Ik wilde het aan iemand anders overlaten, het schrijven van het allerlaatste stukje over FC Dordrecht dit seizoen.
De hele week had ik amper geslapen en mijn stemming was als een stuiterbal, soms up en soms down. Ik had mijn kaartje weggegeven aan onze voormalige supporters buschauffeur in de hoop dat ik een excuus had om niet te hoeven gaan. ‘Maak me maandag maar wakker’, vroeg ik aan mensen om me heen. Het leek me heerlijk om gewoon een pyjamadag op zondag te organiseren.
Maar toch ben ik gegaan, mocht het mis gaan met mijn gezondheid dan toch het liefst op de Krommedijk was uiteindelijk mijn motivatie.

Het was fantastisch, de tribunes zaten vol en iedereen was vrolijk aan het zingen. De gedachte dat ik misschien liever thuis was gebleven verdween als sneeuw in de inmiddels brandende zon.  Toen ik een bekende supportersfamilie zag binnenlopen schoot ik even vol. Drie generaties Dordt supporters: opa, zoon en kleinzoon. Ik wist dat opa het afgelopen jaar wegens zijn gezondheid veel had gemist van dit seizoen. Deze wedstrijd moest hij meemaken en dus schuifelde de familie naar een wat rustiger plekje op de tribune. Dit was waarom het voetbal zo mooi kan zijn. Niet alleen vanwege de prestaties op het veld maar vooral om de randzaken.  Opa die weer opleefde omdat hij als trotse vader en grootvader lekker naar het voetbal ging.

Van de wedstrijd heb ik weinig meegekregen, de zenuwen hadden redelijk wat zintuigen aangetast.  Terwijl mijn Twitter/Facebook collega’s zich een slag in de rondte typten om de wedstrijd te verslaan, twitterde ik alleen iets over een oude wc bij Telstar. Ik was echt mezelf niet meer, over de wedstrijd hoef ik het dus niet te hebben. Ik stond erbij, keek ernaar maar ik had net zo goed naar het groeien van kunstgras zitten kijken. Niks kwam binnen.

Toen de scheids voor het eindsignaal blies zag ik op het scorebord dat het echt 3-1 was. We gingen gewoon promoveren!!

Ik wist niet of ik moest lachen of huilen. De uitjes naar clubs als Achilles’29 of Telstar zal ik verschrikkelijk missen. In plaats daarvan moeten we het doen met de grote clubs met nog grotere stadions. Het gemoedelijke waar je aan gewend was geraakt zou zo maar eens kunnen worden ingeruild voor het zakelijke.
Toen ik de drie generaties na afloop van de wedstrijd voorbij zag slenteren stond opa te stralen. Hij feliciteerde mij met de promotie. Op dat moment was ik pas blij.

Leuk artikel? Deel het met anderen:
 • Frank Berkhout

  Prachtig!

 • Hans

  Prachtig!, de kern van de hele happening samengevat!

 • Henk

  Je gaat toch zeker volgend seizoen verder met het schrijven van ontroerende stukjes over je favoriete club? Zo niet, dan zullen veel lezers je gaan missen.

  • Elisa

   Ik bedoelde dit seizoen, soms schieten ook woorden bij mij te kort 😉

 • NeytAndText

  Toch nog gelukt via de loodzware NC. Ontzettend bazig gedaan!

Over Almere City (marketing)

Geplaatst op 11 april door
almere city FC

Denkend aan Almere City, zie ik de tekst op de stoep voor de ingang van het uitvak: “Welkom in de Almeerse Hel”. Vergeleken met de vreselijke slogans die sommige gemeentes zich veroorloven (“Doe het in Dronten”, “Eenmaal, andermaal, Stadskanaal”) in ieder geval een kreet die de spijker op de kop slaat. Alhoewel, meestal is het […]

Lees verder... Reacties (1)