Wij staan bovenaan en vieren feest

Door
31 augustus 2013
Reacties (0)

De komeet van Halley schijnt eens in de 76 jaar voorbij te razen. Leuk wanneer je van sterren en kometen en dergelijke houdt. FC Dordrecht schijnt het eens in de 10 jaar heel goed te doen in de competitie, leuk wanneer je FC Dordrecht supporter bent.

Hoe lang we het gaan volhouden weten we niet en het maakt eigenlijk geen zak uit wanneer je fier bovenaan staat. En vanavond hadden we dan ook geen onbescheiden verwachtingen. Het was dan misschien het ‘tweede’ team van PSV die we moesten verschalken maar een tweede team van een club die een iets grotere prijzenkast, stadion, begroting…waarschijnlijk alles iets groter heeft, is best lastig.

In de eerste helft viel daar weinig van te merken, na een minuut of 20 wist Andreas Luckermans de score te openen. Een geweldig schot met een gelukkig tikje, hoe geniaal.  Dat het verder tot het rustsignaal een beetje voortkabbelde mocht de pret ook niet drukken. We stonden voor en dus nog steeds bovenaan.
In de tweede helft was er iets meer pit bij beide teams, zelfs zoveel pit dat Yoëll van Nieff onze huur-Groninger over de knie ging in het strafschopgebied. Het leverde een rode kaart op voor Jong PSV en een strafschop voor ons. Hoewel goaltjesdief Paul Gladon de bal uiterst correct toucheerde, gokte de keeper net op de juiste hoek. De bal werd gehouden en dus bleef de marge minimaal. Jammer maar geen paniek, dan scoren we toch gewoon op een andere manier. Via de voet van Erixon Danso bijvoorbeeld. Die wist de keeper een minuut of tien later wel sip in het net te laten vissen. Het publiek raakte net zo uitzinnig als Danso zelf;  hij stond op de boarding, wij hingen aan zijn voeten. Daarna was het gewoon feest op de tribunes, er werd gezongen, gesprongen en men bleef elkaar aanspreken over de onwerkelijke situatie. Alsof het pas waar zou zijn wanneer je hardop riep: “Wij staan bovenaan en vieren feest!!”

Maandag spelen we uit tegen De Graafschap zonder onze keeper Hahn die (terecht) geselecteerd is voor Jong Oranje. Zaterdag spelen we thuis tegen VVV-Venlo waarschijnlijk ook zonder hem. Ondanks die aderlating spelen we wél met een selectie die de vele blessures, schorsingen en andere strubbelingen ten spijt, weten hoe het spelletje gespeeld moet worden. Anders hadden we niet bovenaan gestaan, dat zullen zelfs teletekstsupporters kunnen beamen.

Leuk artikel? Deel het met anderen:

Over Almere City (marketing)

Geplaatst op 11 april door
almere city FC

Denkend aan Almere City, zie ik de tekst op de stoep voor de ingang van het uitvak: “Welkom in de Almeerse Hel”. Vergeleken met de vreselijke slogans die sommige gemeentes zich veroorloven (“Doe het in Dronten”, “Eenmaal, andermaal, Stadskanaal”) in ieder geval een kreet die de spijker op de kop slaat. Alhoewel, meestal is het […]

Lees verder... Reacties (1)