Wij staan bovenaan, gegund door de concurrentie!

Door
15 februari 2014
Reacties (0)

Vrijdagavond op de Krommedijk, er werd na twee weken eindelijk weer op eigen veld gevoetbald. Na een onsuccesvol tripje naar Maastricht en tennisuitslag in Emmen keerden de mannen weer terug in Dordrecht, helaas ook weer met twee benen op de grond. Het meer spelers dan supporters tellende Jong Ajax wist FC Dordrecht op 1-1 te houden, waar een zege nog eerder voor Ajax zou vallen dan voor de thuisploeg. Om alvast de meest gestelde vraag van deze avond te beantwoorden, de concurrentie deed het eigenlijk niet veel beter. FC Eindhoven verloor weer, Willem II speelde gelijk en Sparta weet al maanden niet wat winnen is, daar zorgt Gert Kruys wel voor. Enkel VVV Venlo won en sleepte daar prompt de periodetitel mee binnen. Je weet wel, die bronzen Stier die wij als eerste pakten! Dus al met al, wij staan (nog steeds) bovenaan!

Eigenlijk begon het hoogtepunt van de avond al voor het eerste fluitsignaal van de dienstdoende arbiter. Yoëll van Nieff kwam vanavond terug naar Dordrecht, zonder voetbalschoenen helaas, maar met een aantal mooie woorden voor de mensen op de club en bovenal de supporters. Na de plichtplegingen spurtte hij naar de West tribune en klom over het hek om persoonlijk iedereen de hand te schudden. Ongeveer 783 foto’s en 25 minuten later had hij zich naar de Noord tribune gewurmd om daar nogmaals iedereen van de nodige Facebook kiekjes te voorzien. Ondertussen op het veld was het vooral Jong Ajax wat probeerde te scoren, de Schapenkoppen moesten vooral tegenhouden. De ruststand was derhalve 0-0, maar een 2-3 had ook op de borden kunnen staan.

Na rust, Yoëll zal inmiddels wel een plekje op de Oost tribune hebben bemachtigd, ging de wedstrijd op dezelfde voet verder. Ajax viel aan, Dordt hield tegen. Tot dat de Amsterdammers een handje hielpen en via Denswil zowaar de 1-0 binnenschoten. Opluchting alom, zelfs bij de brommende meneer die al de hele wedstrijd niets goeds had gezien. Die was overigens nog steeds niet overtuigd van het Dordtse spel en was dan ook nauwelijks teleurgesteld toen Ricardo Kishna de 1-1 achter onze Warner schoot. Een goal die Yoëll van Nieff vast had gemist, er wilden nog enkele leden van de Business club op de foto met de Groninger.

De rest van de wedstrijd werd een pijnlijke strijd voor de Schapenkoppen. De erg jonge spelers van Ajax hielden soms met kunst en vliegwerk het doel schoon en waren dichter bij een treffer dan FC Dordrecht. Hahn kon nog een keer reddend optreden en zijn verdediging wakker schudden na slap ingrijpen, gelukkig zonder tegendoelpunten. De eindstand van 1-1 kon achteraf zelfs nog uitgelegd worden als een gewonnen punt. Wel weer een punt dichterbij het einddoel, met dank aan onze concurrentie die ons weer gunstig gezind was.

Het supportershome bood als vanouds troost, bij winst of verlies, het pilsje smaakt daar altijd prima. Zeker als, hoe kan het ook anders, Yoëll van Nieff daar ook nog even langs kwam. Na lang aandringen accepteerde hij het shirtje wat aangeboden werd door de fanshop en gaf nog wat tekst en uitleg over zijn plotselinge vertrek. Tot ieders tevredenheid zo te zien. Ondertussen werd het programma erbij gepakt, FC Eindhoven uit, Fortuna en Volendam thuis kwamen eraan. Genoeg mogelijkheden om de voorsprong op zijn minst te behouden en hopelijk verder uit te bouwen. Met dat gegeven in het achterhoofd, was het mooi geweest voor vanavond. De stem wordt gespaard voor volgende week , dan mogen wij dus naar Eindhoven toe.

Thuis aangekomen vraag ik mij eigenlijk nog één ding af. Zou Yoëll inmiddels de tribunes hebben aangeveegd, de glazen hebben gespoeld en het licht uitgedaan hebben? Zijn daar wellicht foto’s van?

Leuk artikel? Deel het met anderen: