Windmills of the Mind

Door
7 oktober 2014
Reacties (0)

DrsFilm: “Together with Han Bakker and Jacob Gelt Dekker we’ll start a series of films about art projects along the river between Dordrecht and Rotterdam, great stories of floods, survival and creativity. Jan van den Berg and Martijn Schroevers made a trailer for the series.”

Een groep kunstenaars, ontwerpers, ondernemers en overheden werken ideeën uit om de oevers en het landschap tussen Rotterdam en Dordrecht te veranderen in de icoon van ‘Nederland onder de zeespiegel’. Goed idee, maar misschien nog wel wat vaag.

De waterbus van Rotterdam naar Dordrecht is misschien wel de mooiste geheime toeristentip van Nederland. De toeristen zien vanuit de waterboot het Nederland zoals zij het graag zien. Nederland werkt, woont en leeft langs het water. Van wereldhaven Rotterdam naar het historische Dordrecht en halverwege nog even uitstappen bij de molens van Kinderdijk. Langs de oevers, en op de boot zien de toeristen het ‘echte’ Nederland. Toch is het niet mooi langs de oevers, hier valt nog een hoop te winnen.

Stichting RiverArt R&D i.o. wil hier verandering in brengen. Ontwerpers, landschaparchitecten en kunstenaars versterken de beleving van de delta in haar meest kwetsbare regio, en brengen daarmee de Nederlandse geschiedenis en expertise op het gebied van waterbouw internationaal voor het voetlicht.

De eerste kunstwerken staan er al. De kunstwerken ‘wachten op de rivier’ en ‘Dobberend bos’ vormen het voorlopige symbolische begin en eindproject van het Oeverproject.

De plannen van de stichting zijn nog vaag, geld is er niet en concrete plannen zijn er ook nog niet echt. Maar de stichting wordt bewoont door mannen die vanuit vage plannen mooie dingen kunnen realiseren.

Leuk artikel? Deel het met anderen:

Wat als we overstromen?

Geplaatst op 17 september door

We zijn inmiddels al een aantal keer overstroomt. Het water kwam over de kade en kelders liepen onder. Maar wat nou als de water stand extreem hoog wordt? Wat moeten Dordtenaren dan doen? Naast alle pop-up winkels hebben we nu ook een pop-up expositie in de Berckepoort. Het onderwerp? Wat als ons water stijgt? Gisteren werd […]

Lees verder... Reacties (0)