Wittebroodsweken FC Dordt voorbij

Door
31 augustus 2014
Reacties (1)

De wittebroodsweken zouden nu wel voorbij zijn, bedacht ik me voorafgaand aan de wedstrijd FC Dordrecht-AZ. De Schapenkoppen waren de rentree in de eredivisie keurig doorgerold met een overwinning in Heerenveen, een nipte nederlaag tegen PEC Zwolle en een keurig gelijkspel uit bij Go Ahead Eagles. We waren wekenlang het lievelingetje van de klas geweest.

Cameraploegen cirkelden rond ons stadionnetje als fruitvliegjes rond de bergen peren die vergeefs op hun reis naar Rusland lagen te wachten. Er gingen zelfs geruchten dat sommige knuffelsupporters zó geliefd waren in de media dat er onderhandelingen met Steven Spielberg gaande waren om hun leven in de republiek Dordrecht te verfilmen (zie foto op de achtergrond).

Maar aan dat alles zou nu wel een einde komen, dacht ik toen ik afreisde naar de Krommedijk. Ooit kwamen we wel weer met beide voetjes op de grond te staan. En dat zou dan vanavond zijn, tijdens de wedstrijd tegen AZ. We zouden natuurlijk als vanouds zingen van lalala, we zouden oeh en aah roepen en genieten van het aanvallende Dordtse spel (we hebben immers de meest aanvallende speelstijl Nederland). Maar ongetwijfeld zouden we daarna door meedogenloze eredivisiespelers weg-gecounterd worden. De enige hoop die ik had was dat ik met mijn voorspellende gave onlangs nog laatste in een WK-pool was geworden.

Maar, en dit was in meerdere opzichten een bittere pil, ik was blijkbaar beter in mijn voorspellingen dan bij mijn WK-weddenschappen van de voorbije zomer. We werden verdorie écht weg-gecounterd door AZ. Eerst een ongelukkige klutsgoal en toen een bekeken lob na wat over het hoofd geziene overtredingen jegens onze jongens op het middenveld en, hup, het stond 0-2 bij rust!

Na de pauze werd het dus weer wat normaler allemaal. we schreeuwden onze jongens naar voren. Het ging van lalala en van oeh en aah en we zetten en passant ook even de Klok een jaar vooruit (Nogmaals gefeliciteerd met je verjaardag Kees! Zie foto) en we kwamen terug in de wedstrijd door een goal van onze spits (nu al liefkozend Liedertje genoemd). Maar helaas. Daarna scoorden de ervaren Alkmaarders de 1-3 en stonden we weer met beide voeten op de grond. Volgende wedstrijden tegen NAC en Excelsior. Dan zal het erom spannen. De wittebroodsweken zijn voorbij.

Tekst en foto: Emile van de Velde

Leuk artikel? Deel het met anderen:
  • Cor

    Dat wordt weer het oude liedje. Een jaar emmeren en daarna godzijdank weer eerste divisie. Dat eerste divisie Dordtje, daar was ik gek op. Eredivisiw is alleen maar hotemetoot geblaas. Daar zijn we in Dordt helemaal geen fan van, toch?