woef woef

Door
19 februari 2013
Reacties (1)

“We reden de straat in en wisten meteen wie de meldster was. De schrik was op haar gezicht af te lezen. “

Van de week las ik het stukje over de blaffende collega die een fietsendief in de luren legde. Ik moest er wel om lachen. Ik kan een hond niet zo goed na doen. Een beetje bluffen kan geen kwaad trouwens.

We kregen een melding van het weekend die wel bijpassend was. Een vrouw meldde dat ze achterna gezeten werd door haar ex. Hij had haar bedreigd dood te maken met een groot keuekenmes. Wij uiteraard zo snel mogelijk daar naartoe. We reden de straat in en wisten meteen wie de meldster was. De schrik was op haar gezicht af te lezen. Collega’s vingen haar op en wij gingen meteen op zoek naar de dader. Met enige moeite wisten de collega’s wel een hoop gegevens uit de meldster te krijgen. Iets wat best lastig is als iemand zojuist helemaal van slag is geraakt. Wij gaan door naar het mogelijke adres van de dader. Daar gaan we met drie man aan de bel. Vanaf het balkon verschijnt een man en er wordt opengedaan door een huisgenoot. Binnen blijkt de betreffende balkon bij de kamer van de dader te horen. Op aanroepen en aanbellen wordt niet open gedaan. Terwijl we voor de deur staan krijgen we door dat betreffende dader zeker onder invloed is van drank en drugs. We besluiten de situatie te bevriezen en buiten kijkt een collega mee naar het pand, wij blijven boven bij de deur. Ik zet nog een wasrekje voor de deur zodat hij niet gelijk 123 buiten is en ons iets aan zou kunnen doen.

De chef en de hondengeleider zijn onderweg en het gaat even duren. Geduld is een schone zaak. We worden afgelost door de avonddienst en we horen later dat zij ook de instap samen met de hondengeleider hebben gedaan. Ik baalde. Ik had die vent aan willen houden. Achteraf was ik dan heel laat thuis gekomen.

Voordat mijn collega’s binnen gingen treden met de hond, werd er ook gewaarschuwd vooraf. Uiteraard werd er ook geblaft. Ditmaal door een echte hond. De deur werd niet opengedaan en de collega’s hebben de deur geforceerd. Achter de deur had de dader zijn meubilair gezet om wat tijd te rekken. Op het moment dat collega’s de deur open hebben gaat de dader via het balkon naar de naastgelegen kamer. Ook daar gaat de deur eruit en ineens staan de collega’s tegenover een onder invloed zijnde man met een groot glimmend voorwerp in zijn hand. Hij wordt meteen aangehouden en de dader probeert weer via het raam ervandoor te gaan. De hond bijt in zijn onderbeen en er wordt voorkomen dat hij vlucht of verongelukt bij zijn vluchtpoging. Het grote keukenmes bleek hij niet in zijn hand te hebben. Het was een tang. Gelukkig zat hij al in de tang bij de collega’s en de hond.

Zo kan een blaffende hond ineens gaan bijten.

Groeten,

DJ_Grootenboer

Leuk artikel? Deel het met anderen:
  • Martin

    Weer een mooie kijk in de wereld van de Sterke Arm.