You may say I’m a dreamer

Door
21 juli 2014
Reacties (0)

Misschien ben ik niet kritisch genoeg en is het ook je eigen instelling die het genieten bepaald.

Maar jee….wat heb ik genoten van Big Rivers 2014!

Tijdens de afsluiter van 3 geweldige dagen leest presentator Cees van der Meer een stukje voor over het dilemma wat er was om vanwege de vliegramp de editie van 2014 af te lasten en vraagt daarna om 2 minuten stilte voor de slachtoffers. In deze 2 minuten zie ik heel wat tranen en die dag sprak ik ook meerdere mensen die mensen kennen die in het ramptoestel zaten.

Hoe dichtbij kan een conflict elders in de wereld komen?

Na de 2 minuten stilte zet The Bits (Hongaarse Beatles cover band) Het nummer Imagine in en de tranen springen in mijn ogen. De tekst die zoveel mensen en ook mij zo aanspreekt, de tekst die ik al jaren ingelijst in mijn huis heb hangen.

En ik voel weer even extra waarom ik zo veel van muziek hou en waarom ik mij zo enorm gelukkig voel op een festival als Big Rivers. Er is geen competitie, als je een band niet leuk vindt kijk je gewoon even niet of loop naar een ander podium. Het gaat om het genieten en dat gebeurt volop.

De bekenden die je overal tegen komt, sommige lang niet gezien maar altijd blij en er wordt heel wat hartelijk afgeknuffeld deze dagen.

Het moment eerdere deze middag waarbij ik uit het niets het nummer Naast jou van Boudewijn de Groot sta mee te zingen op het grote podium en ondanks dat het natuurlijk niet klinkt het publiek juicht omdat het tenslotte toch om de inzet gaat.

Het moment bij Undercover toen mensen stonden te dansen en te springen in de regen en het helemaal niet uit maakt hoe je eruit ziet en alles toch echt alleen maar om het grote genieten draait.

De regen die verfristte als heerlijke  tegenhanger van de hitte die ik op vrijdag en zaterdagavond voelde toen ik in het Jazzpodium DJS van de Dynamite Blues Band en Randy’s Boogie Squad stond te genieten. En natuurlijk overdag bij de vele podia waar het door de hitte soms wel wat stiller was dan in  voorgaande jaren.

Mensen die meezingen, wildvreemden  die met elkaar een dansje maken, naar elkaar lachen, hand in hand staan te zingen en oogcontact maken omdat ze net zo genieten als jij.

Muziek maakt blij, geeft energie en verhoogt mijn geluksgevoel!

En vooral muziek verbindt!

You may say I’m a dreamer
But I’m not the only one

I hope someday you’ll join us
And the world will be as one

(John Lennon)

Leuk artikel? Deel het met anderen:

PoleDance Shivers

Geplaatst op 19 juli door

Tijdens PoleDance Shivers was er op het Scheffersplein een bluesrockoptreden. Mijn mond viel open van verbazing toen ik rockers van een jaar of 60 op het podium zag spelen.Bluesrock is een muziekstijl. Dat zegt iedereen die de blues speelt. Ik kan dat geloven, want het komt behoorlijk muzikaal over. Maar toch ziet het er ook […]

Lees verder... Reacties (3)

Paaldansen voor kinderen

Geplaatst op 17 juli door

Tijdens Big Rivers was er op het Scheffersplein een paaldansdemo. Mijn mond viel open van verbazing toen ik kinderen van een jaar of negen in de paal zag hangen.Paaldansen is een sport. Dat zegt iedereen die op paaldansen zit. Ik kan dat geloven, want het ziet er behoorlijk intensief uit. Maar toch ziet het er […]

Lees verder... Reacties (32)