Doe-het-zelf column

Door
14 mei 2015
Reacties (0)

Vandaag geen Wadappes. Geen tijd, geen zin, geen inspiratie. Vandaag presenteert iDordt daarom de allereerste doe-het-zelf-column! Gebruik onderstaande ingrediënten, volg het recept netjes op en fabriceer zo je eigen column!

Ingrediënten:

  • Schrijfgerei. Dit kan zijn een notitieblok met pen, een schriftje met potlood, de computer van je lelijke moeder maar bij voorkeur veer en inkt. Als je tekst uiteindelijk maar wordt vastgelegd.
  • Woorden. Let er op dat je niet alleen de veel gebruikte woorden uit het midden van het schap pakt. Kijk ook eens omhoog, naar alle interessante, moeilijke woorden. Maar kijk vooral naar beneden, naar de scheldwoorden en ziektes, die geven net die extra bite aan je verhaal. Vraag in je lokale supermarkt eens naar de afdeling schuttingtaal.
  • Kennis over recente gebeurtenissen. Maakt niet uit wat. Heb je de burgemeester weer gesignaleerd in een parenclub voor gehandicapten? Heeft je buurman weer in je tuin zitten schijten? Ben je weer heel de week dronken op je werk verschenen? Alles is nieuws, alles is input. Weet je niets? Verzin dan wat. Over dat je in een parenclub voor gehandicapten was en daar de burgemeester tegenkwam bijvoorbeeld. Of over je buurman die in je tuin heeft zitten schijten. Leef je uit!
  • Fantasie. Gebruik je fantasie, want op serieuze kutverhalen zit niemand te wachten natuurlijk. Denk out-of-the-box, of out-of-out-of-the-box, dat is nu he-le-maal in. Hot. 2015. Bij out-of-out-of-the-box denken geef je je eigen fantasie die boost die het nodig heeft. Gebruik eventueel drugs als je dit lastig vindt.

Recept:

Pak je schrijfgerei en dip je toetsenbord in de inkt. Pak de normale woorden, die uit het midden van de schappen, en maak hier zinnen van. Je eerste zin moet pakkend zijn, de rest maakt geen reet uit. Geef een tipje van de sluier weg over de gebeurtenis en maak een soort inleiding. Zet mensen hierbij, als de mogelijkheid daartoe is, op het verkeerde been.

De kop is er af, nu is het doorpakken. Nu trek je de woorden van de onderste plank uit de kast en ga je met veel geweld scheldkanonnades afleveren die hun weerga niet kennen. Spaar hierbij niemand. Wil je duidelijk maken wat de burgemeester allemaal op de zolder van het stadhuis doet? Zeg het! Geef smerige details en spaar godverdomme niemand! Alles mag kapot en iedereen moet het weten. Voeg steeds meer fantasie toe en maak er wat moois van.

Hierna gaan we de boel nuanceren. Want zo was het niet bedoeld. Hier komen de duurdere woorden van pas. Want je wilde slechts een punt maken. Natuurlijk neukt de burgemeester geen gehandicapten, althans dat is nooit helemaal bewezen. Het zou kunnen, dat wel.

Uiteindelijk loopt het met een sisser af. Je bent het met iedereen eens en we zijn allemaal lief. Maar kijk eens goed. Kijk eens heel goed voor je. Wat zie je? Inderdaad! Je eigen column! Je bloedeigen column, helemaal zelf gemaakt! Vuile klootzak, je hebt het in je hoor! Geef jezelf maar een schouderklopje en wees maar trots, dat mag best. En nu goed gaan oefenen. En als je écht goed bent, als je écht bij de grote jongens hoort, dan mag je hem opsturen naar redactie@idordt.nl en verschijnt die bagger binnenkort gewoon op iDordt!

Leuk artikel? Deel het met anderen: