Zin in nieuw seizoen

Door
2 augustus 2013
Reacties (0)

Journalist Emile van de Velde en schrijver/dichter Kees Klok verheugen zich via de mail op de thuiswedstrijden van FC Dordrecht.

Hallo Kees!

We beginnen aan een nieuw seizoen en ik heb er zin in! Alle terrasjes en festivals heb ik nu wel gezien en na het zoveelste Franse kasteeltje tijdens de Tour de France begon ik heel erg naar de Krommedijk te verlangen. Gelukkig is het weer zo ver. Hoe ben jij de zomerstop doorgekomen? Klaar voor de nieuwe competitie?

Vanavond spelen we tegen MVV Maastricht. Meteen een pittige pot. Kun je je die legendarische wedstrijd van vorig jaar nog herinneren? Vlak voor tijd stond het 0-3 maar in de blessuretijd werd het nog 3-3! Nog maanden daarna raakten we totaal niet in paniek als we met 2-0 of 3-0 achter kwamen…

Dit keer zet ik in op een overwinning voor Dordt. En ik hoop dat alle nieuwe spelers scoren, zodat we ze meteen goed leren kennen!

 

Dag Emile,

Ondanks alle festivals in zomers Dordt heb ik nog een paar oefenwedstrijden gezien. Die tegen Feyenoord moest ik missen, maar ADO-FC Dordrecht gaf me, ondanks de 2-1, vertrouwen in de ploeg. Nu moet het rumoer op de transfermarkt maar snel tot rust komen, want er kan zo een ander team staan.

Die wedstrijd herinner ik mij wel, maar om aan het begin van het seizoen al een spektakel te verwachten gaat misschien wat ver. Onderschatting van de tegenstander wordt altijd afgestraft. We hebben iets te vaak bij een achterstand gedacht dat het in de 89e minuut nog wel goed zou komen.

Zaterdag zat ik in het zonnetje op Noord te kijken naar de overwinning van FC Dordrecht op Drechtstreek. Een behoorlijke pot, maar soms iets te relaxed, want hoewel de keeper van Drechtstreek enkele knappe reddingen verrichtte, waren er een paar bedenkelijke missers. Als de mannen daaruit vandaag lering uit trekken is er alle kans dat het juichen wordt.

 

(Naschrift: aan voorspellingen in deze rubriek ligt geen voetbalverstand maar slechts enthousiasme ten grondslag. Er kunnen derhalve geen rechten aan ontleend worden.)

Leuk artikel? Deel het met anderen: