Zingen met baarmoeders

Door
19 februari 2015
Reacties (0)

Dinsdag 3 maart staat er in het Energiehuis de cursus ‘Verwachtingsvol zingen’ op het programma, een zangcursus voor zwangere vrouwen. Het lijkt een gapend gat in de markt, maar is dit ook zo? Tijd om deze activiteit onder de loep te nemen.

Zingen voor kinderdragenden, dat ik er zelf niet op gekomen ben. Vele businessplannen hebben in mijn hoofd de revue gepasseerd, maar nooit een die zo volmaakt leek als deze. Uiteindelijk kreeg ik geen voet aan de grond met ideeën als ‘Beffen voor brugklassers’, ‘Darten met blinden’ en de cursus ‘Tatoeëren voor mensen met Parkinson’. De zesweekse cursus ‘Een kuil graven voor een ander’ was wel binnen de kortste keren uitverkocht, maar is minder specifiek en valt zodoende niet in dezelfde categorie.

Zingen voor zwangere vrouwen is wel specifiek, maar oh zo goed bedacht want daar is nu echt behoefte aan. Experts gebruikten de afgelopen tijd al woorden als ‘crisis’ en ‘nijpend tekort’. De onthoofdingen door de dappere strijders van IS en de terechte invasie van Oekraïne door Rusland verdwijnen langzaam maar zeker naar de laatste pagina’s van de krant, het is vooral het gebrek aan respect voor de zwangere vrouw die graag zou willen zingen wat de klok slaat. Want in de tijd voor het bestaan van deze cursus, waar moesten ze heen? Niemand moest ze hebben, die zwangere wijven. Ik weet nog dat ik zelf zangles had, en dat was dus nog voordat die monsters geweerd werden, nou dan moest je ze zien. Ze kwamen dan half bevallend binnen met hun rooie kop en begonnen direct al zwetend door het lesmateriaal heen te puffen. Ze namen ook veel te veel plek in en stinken dat ze deden, godverdomme mijn neus begint spontaan te bloeden als ik daar aan terugdenk. Op een avond hebben we twee van die nijlpaarden letterlijk met geweld het zanglokaal uit moeten trappen, dat gezeur om plaspauzes kwam onze les niet ten goede, ik kan nu nog niet zingen.

Maar nu hebben ze dus hun plekkie gevonden, in het Energiehuis en dat is fijn. Wetende dat dit werkt kan ik ook weer een paar oude ideeën uit de kast trekken, zoals ‘Figuurzagen tijdens je bloedtransfusie’, ‘Stokslobberen voor bejaarden’ en ‘Bloemschikken voor mensen met een onderkin’. De inschrijfformulieren zijn aan te vragen via wadappes@gmail.com.

Leuk artikel? Deel het met anderen: