Zondag paniek

Door
1 april 2015
Reacties (0)

Sinds dit jaar is de tijdspanne van mijn voorraadkast één dag. Iedere dag bedenk ik rond vier uur wat we ‘s avonds eten, kijk even snel in de voorraadkast wat vandaag mist en doe mijn boodschappen. Bijna iedere dag. Soms sla ik de supermarkt over en halen we wat, en soms hebben we nog eten liggen.

Sinds dit jaar is er niet meer de lichte paniek op zaterdagmiddag dat ik verder moet denken dan één dag. De koopzondag is een zegen voor ons huishouden.

Wethouder Piet Sleeking is net terug uit Japan en vindt dit zorgelijk. Op het wereldcongres over natuurrampen heeft hij geleerd dat we meer voorraad in huis moeten hebben. Mocht de supermarkt door wateroverlast onbereikbaar zijn moeten we onszelf de eerste paar dagen kunnen redden.

Dit is een beetje tegenstrijdig van Piet. Eerst laat hij me wennen aan het gemak van winkels die iedere dag open zijn en nu moet ik weer zorgen dat ik mezelf red zonder winkels.

Komende zondag is mijn supermarkt dicht. De eerste keer sinds 93 dagen en de invoering van de koopzondag. Ook vakkenvullers en caissières hebben recht op een paasontbijt.

Tot slot nog een geruststelling, om niet helemaal in paniek te schieten en terstond de 2e paasdag in te ruilen voor het suikerfeest. De 2e paasdag is mijn supermarkt vanaf 12 uur weer gewoon open.

(Deze blogpost verschijnt ook als column in de stem van Dordt)

Leuk artikel? Deel het met anderen:

Blijf maar lekker weg V&D

Geplaatst op 2 maart door
zwartgat

Van de week gehoord: “De ziel verdwijnt uit de stad.” Ammehoela, wanneer je een V&D nodig hebt om de illusie van een ziel te creëren dan gaat het niet goed. De ziel van de stad zijn de mensen, zijn verleden en alles wat een stad uniek maakt, niet een winkelketen.

Lees verder... Reacties (5)

Betaald parkeren: Niet gaan huilen in een hoekje

Geplaatst op 14 januari door

Sinds 1 januari moeten we in het centrum nu ook betaald parkeren op zondag. Voor centrum bewoners die hun auto buiten het centrum wegzetten, omdat het gratis is, behoorlijk vervelend. Zondag was nou juist die dag waarop je je auto lekker kon laten staan zonder een boete te krijgen. Maar aan de andere kant: wij, […]

Lees verder... Reacties (4)