Zwijndrecht België

Door
2 april 2015
Reacties (0)

Vraag mensen wat ze van Zwijndrecht vinden, en ze hebben geen idee waar je het over hebt. Maar liefst 90% van de ondervraagden kent Zwijndrecht niet, en die andere 10% blijkt er achteraf ook faliekant naast te zitten. En zelfs als men het nietige dorpje wel kent, is het nog maar de vraag of we het over hetzelfde hebben. In België kent men namelijk ook een Zwijndrecht, en beide plaatsjes lijken zo veel op elkaar dat het eng is!

Zwijndrecht België, ik heb er een kijkje genomen en ik heb gesproken met kenners. Van topografie tot demografie, de plaatsen zijn niet te onderscheiden. Het begint dus al met de ligging. Zoals Zwijndrecht Nederland tegen de grote stad Dordrecht aanligt, tot grote woede en ongekend verdriet van veel Dordtenaren, zo ligt Zwijndrecht België tegen Antwerpen aan. Toeval? Als de overeenkomsten hierbij zouden blijven wel ja, maar dat is geenszins het geval.

Ook het openbaar vervoer kent veel gelijkenissen. Zo heeft Zwijndrecht België ook één treinstation, die op dezelfde wijze gebruikt wordt als in Zwijndrecht Nederland: iedereen wil er opstappen om de plaats des onheils te verlaten, maar geen weldenkend mens stapt ooit op dat station uit.

Loop een uurtje door beide dorpjes en het houdt maar niet op. De omgevingen hebben beiden geen enkele bezienswaardigheden en zijn door het tientallen jaren van achterstallig onderhoud compleet verpauperd. Zelfs de penetrante geur is hetzelfde, het best te omschrijven als ongewassen vis op een bedje van verse zebrakots. En dan heb ik het nog niet eens over de inwoners. Uit recentelijk onderzoek blijken de gemiddelde inwoners met een IQ van 54 niet voor elkaar onder te doen! Dat maakt dat de inwoners slechts zwakbegaafd te noemen zijn, zo hoog werden zij tot op heden niet ingeschat.

De lijst gaat door en door, maar ik wil niet alles verklappen. Wil je een freakshow zien, een lamlendige samenleving en een mislukking der maatschappij, maar heb je ons eigen Zwijndrecht al een keer gezien? Boek dan snel je treinticket naar Zwijndrecht België, de entree is gratis!

Leuk artikel? Deel het met anderen: